sylvana

NOS doet een Sylvanaatje, leert jongeren dat blanken allemaal racisten zijn

Geen categoriejul 14 2016, 11:00
Deze keer in NOS op 3: waarom heel Nederland nog steeds één groot nest aan slavenhandelaren en racisten is.
Als het mogelijk was om belasting terug te vragen om dit soort onzinnige reportages, dan zou ik het linea recta doen. De publieke omroep toont namelijk weer eens aan dat ons belastinggeld niet alleen aan nutteloze zaken besteed wordt, maar zelfs aan dingen die er enkel toe kunnen leiden dat onze samenleving nog verder verdeeld raakt.
NOS op 3, dat als doel heeft jongeren op een vluchtige wijze één en ander aan te leren, is namelijk helemaal doorgeschoten in een recente aflevering over de slavernij. Objectief was deze linkse kliek al lang niet meer te noemen, maar dit is zelfs voor de NOS een record. Verteld wordt hoe verschrikkelijk die gebruiken waren (wat niemand ontkent, en dus ook verder niets toevoegt) en al snel hoe blanken in Nederland nog steeds vast zouden zitten in die slavernijmentaliteit. Dat zou dé reden zijn dat dingen als etnisch profileren, racisme en discriminatie bestaan in een land als Nederland. Dat etnisch profileren in zo ongeveer elk land ter wereld de normaalste zaak van de wereld is - logisch, want statistisch gezien is er alle grond toe - terwijl slechts een selecte groep landen aan grootschalige slavenhandel deed, doet er natuurlijk niet toe. Nee, het onderwijs in ons land zou nog steeds proberen het verleden te verdoezelen, zodat men ongestoord door kan gaan met het systematisch ondrukken van onze niet-blanke mede-Nederlanders.
Om het verhaal kracht bij te zetten, wordt ook nog even een blonde vrouw aan het woord gelaten die namens alle blanke Nederlanders het boetekleed aantrekt. De vrouw in kwestie is 'slavernijdocente' (hoe verzin je het?) en verkondigt maar al te graag dat we nog steeds allemaal stiekem dromen van een stel slaven thuis. Tsja, dit lijkt me een gevalletje 'met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig'.
Of de punten die worden aangehaald legitiem zijn? Alles behalve. Voordat de Zwarte Piethaters en (of eigen: inclusief) Sylvana hun jihad begonnen tegen alles wat zou kunnen herinneren aan het slavernijverleden, was er helemaal niets wat ons hieraan herinnerde: het was een totale non-issue. Helaas lijken steeds meer mensen zoals Sylvana, en nu dus ook onze eigen omroep, erop uit te zijn om Nederland, waar al honderden jaren allerlei verschillende mensen prima met elkaar leven, tot op het bot te verdelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten