Verstappen verdienstelijk derde in GP Duitsland

Geen categoriejul 31 2016, 16:25
In zijn laatste race vóór de zomerstop heeft Max Verstappen wéér een podiumplaats bemachtigd. In een spannende race, waar hij volgens eigen zeggen 'van de baan gedrukt werd' door Rosberg, eindigde hij zeer verdienstelijk op de derde plaats in de Grand Prix van Duitsland. Winnaar was weer de Brit Lewis Hamilton, gevolgd door Verstappen's teamgenoot, de Australiër Daniël Ricciardo. Een dubbel succes voor het Red Bull team.
Het was alweer de zesde overwinning voor Hamilton dit seizoen, die zijn technische staf na afloop complimenteerde: 'What a great start! My engineer did a great job - the balance was amazing.' Zijn team van Mercedes heeft het Formule 1 circuit dit seizoen gedomineerd.
Verstappen startte op de tweede rij, na de vierde snelste tijd te hebben gereden in de testrondes. Na de race zei Verstappen: 'het was ons doel om twee podiumplekken te bemachtigen en dat is ons gelukt.' Zijn teamgenoot Ricciardo gaf aan dat het onderling tussen hem en Verstappen een spannende strijd was geweest om de tweede plaats: 't was really close between Max and I on the first corner. We couldn't win but P2 and P3 is great', aldus de Australiër.
Vorig jaar was er geen geld voor de Duitse GP en is de race van de kalender geschrapt. Dit seizoen lukte het wel: het Formule 1-circus is terug, op de Hockenheimring. De Duitse publiekslieveling Michael Schumacher won de race tijdens zijn carrière maar liefst vier keer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten