Volstrekt belachelijk: man veroordeeld tot 30 dagen cel voor beledigen koning Willem-Alexander

Geen categoriejul 14 2016, 19:00
Vrijheid van meningsuiting, wat is dat?
Natuurlijk is dit een vreselijke vent die beter op zijn plek is in het Turkije van president Erdogan dan in Nederland. Maar dat betekent niet dat je hem dus maar vast moet zetten:

Een 44-jarige man uit Kampen is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van dertig dagen voor het beledigen van koning Willem-Alexander. De helft van het aantal dagen is voorwaardelijk. Volgens de rechtbank in Zwolle maakte de in Turkije geboren man zich schuldig aan opzettelijke belediging van het staatshoofd. Hij maakte de koning op Facebook uit voor "moordenaar, verkrachter en een dief".

Niet leuk natuurlijk, maar iedereen weet dat die 'beschuldigingen' volstrekt onzinnig zijn. Geen mens die ze verder serieus neemt. Het gaat er dus echt alleen om dat meneer de koning zich (mogelijk) beledigd voelt.
Wat een ongelooflijke ongein. Van alle mensen in Nederland moet juist de koning het kunnen accepteren dat hij met regelmaat beledigd wordt. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind, al helemaal als ze hun positie alleen maar aan geluk te danken hebben, namelijk in welke familie ze geboren zijn.
Overigens is de man in kwestie wel degelijk knettergek. Hij plaatste namelijk ook een gephotoshopte afbeelding van een ISIS-terrorist die een man onthoofdt. Het gezicht van het slachtoffer had de man vervangen met dat van Willem-Alexander.
Daarom had ik het zeker kunnen begrijpen als het OM de man had vervolgd wegens bedreiging. Maar daar heeft het OM dus niet voor gekozen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten