Wilders in het internationale nieuws: 'Europa moet grenzen op slot gooien voor alle moslims'

Geen categoriejul 27 2016, 9:00
Geert Wilders doet weer eens een radicale uitspraak en kan meteen rekenen op gratis pers.
De Britse krant de Daily Mail heeft vandaag een artikel gepubliceerd over Neerlands' bekendste politicus. Ik heb het dan natuurlijk over Geert Wilders. Hij is weliswaar niet onze premier, maar op de één of andere manier is hij wel de enige Nederlandse politicus die iedereen, in de hele wereld, kent.
En dat is niet zo gek. Als je dit soort uitspraken doet kom je namelijk altijd in het nieuws:

A Dutch far-right leader has said Muslims should be banned from crossing European Union borders in a bid to rid the continent of Islam.
Geerts Wilders, leader of the Freedom Party, made the comments in the wake of the latest attack in Germany in which a Syrian migrant blew himself in Ansbach in the name of ISIS, injuring 15.

He accused the Dutch prime minister Mark Rutte and German chancellor Angela Merkel of opening to door to terrorists by not controlling immigration over EU borders.

Er zijn een paar problemen met deze uitspraak. De eerste is dat er daadwerkelijk moslims zijn in andere delen van de wereld die op de vlucht zijn voor dictators, radicale moslims, en andersoortige onderdrukkers. Deze moslims zijn verlicht (ja, ja, dat soort moslims bestaan) en zijn uiteindelijk een verrijking voor Europa, al was het maar omdat ze misschien andere moslims op een positieve manier kunnen beïnvloeden.
Daar komt bij dat het probleem niet zo zeer is dat er af en toe een moslim naar Europa komt, maar dat de sluizen totaal zijn opengezet en iedereen er in wordt gelaten. Dát is het ware probleem. Als je Europa wilt beschermen moet je beter controleren er voor zorgen dat moslimimmigranten mondjesmaat naar Europa komen. Er moet goed onderzoek worden gedaan naar hun achtergrond en hun denkbeelden, en ze moeten loyaliteit zweren aan de Europese (in ons geval: de Nederlandse) cultuur. Als ze dat doen, en als ze er absoluut geen fundamentalistische denkbeelden op nahouden, zijn ze gewoon meer dan welkom.
Sterker nog, als ze in een land leven waar ze niet veilig zijn juist omdat ze niet-radicaal zijn, zijn we het aan ze verplicht (in ieder geval in moreel opzicht) om hen te helpen.
Ten derde zijn er niet-moslims uit Nederland die getrouwd zijn met buitenlandse moslims. Het is een natuurrecht dat man en vrouw niet uit elkaar worden gedwongen door een overheid. Als die niet-moslim niet veilig is in het islamitische land van de islamitische partner hebben zij als echtpaar het natuur- en mensenrecht om zonder al te veel problemen naar Nederland te komen. Een Nederlandse overheid die een niet-islamitische Nederlander dwingt om zijn islamitische partner achter te laten in het buitenland is buitengewoon immoreel bezig.
Zoals wel vaker heeft Wilders dus een punt... en gaat hij vervolgens veel te ver in zijn voorgestelde 'oplossing.' En dat is natuurlijk ook meteen waarom hij en zijn PVV nooit officieel deel zullen uitmaken van een kabinet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten