Blunderende Cillessen gaat droomtransfer naar FC Barcelona maken

Geen categorieaug 20 2016, 15:00
Jasper Cillessen heeft het de afgelopen weken alles behalve gemakkelijk gehad bij Ajax. In de meest recente wedstrijden zag hij er lang niet altijd goed uit, waardoor hij zijn club dure punten kostte.
Ondanks deze problemen met zijn vorm wordt Cillessen nog altijd beschouwd als één van de beste keepers van Nederland. Blijkbaar is FC Barcelona, één van de mooiste voetbalclubs ter wereld, het daar helemaal mee eens. De Catalanen hebben namelijk al een persoonlijk akkoord gesloten met Cillessen over een transfer:

Jasper Cillessen is persoonlijk rond met FC Barcelona. Dat bevestigen bronnen tegenover Telesport. De doelman van Ajax tekent een contract voor vijf jaar. De Amsterdammers en Barcelona zijn het op een haar na eens over een overgang van de keeper. De transfersom bedraagt ruim 14 miljoen euro.

Ajax gaat er dan ook al vanuit dat Cillessen weg is. Aankomende zondag (morgen) staat hij dan ook niet onder de lat. Sterker nog, hij zit niet eens bij de selectie voor de wedstrijd tegen Willem II.
Voor Cillessen is dit natuurlijk een geweldige transfer. Het is de grote droom van elke voetballer ter wereld om uit te komen voor het eerste elftal van FC Barcelona. Die club is niet alleen ongelooflijk goed, maar ook nog eens bijzonder rijk... en doet ieder jaar weer mee voor a) de Spaanse landstitel, b) de Spaanse beker, c) de Champions League. Als je wilt uitkomen op het hoogste niveau en mooie prijzen wil pakken moet je volmondig 'ja' zeggen als Barca je een aanbod doet.
Toch is dit wel opvallend omdat Barcelona ook al andere een andere geweldige keeper, de Duitser Marc-André Ter Stegen. Cillessen zal de strijd met hem aan moeten gaan. Gezien de wijze waarop Barcelona de afgelopen jaren omging met de twee keepers van het eerste elftal is het mogelijk dat Cillessen óf in de Champions League keept óf in de Primiera Division. Een combinatie lijkt uitgesloten, Barca wil vaak beide keepers speeltijd geve.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten