Deze heldhaftige honden helpen door aardbevingen bedolven kinderen weer op te speuren

Geen categorieaug 27 2016, 13:00
Wie dacht dat honden alleen maar lief waren omdat ze zo leuk de krant voor je pakken of een stok kunnen pakken in het park, heeft het mis!
De zware aardbeving die Italië trof met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter heeft tientallen doden veroorzaakt, en talloze gewonden. Het was een ware verschrikking, maar gelukkig zijn er ook nog helpende handen die tot het uiterste gaan m het aantal slachtoffers te beperken.
Zoals Leo. Leo is een plaatselijke held geworden in Pescara del Tronto, een stadje dat is weggevaagd door aardbeving. Desalniettemin kon de hond - want dát is wat Leo is - het zes-jarige meisje Georgia onder het puin bevrijden. Geen geringe prestatie, want de kleuter zat al ruim 16 uur gevangen onder het puin.
De politiemannen die voor Leo zorgen zijn dan ook apetrots:
"Dit is Leo, de vier-en-een-halve jaar oude labrador van het opsporingsteam van Pescara die de kleine George gisteren vonden." Aldus Matteo:

"Gisteren kregen we informatie dat in een ingestort huis met twee verdiepingen in Pescara del Tronto twee meisjes vermist werden. We gingen naar de plek en Leo gaf ons, in minder dan 40 seconden, een sterk signaal. Met onze collega's van de Reparto Mobile Senigallia en enkele brandweerlieden hebben we negen uur lang gegraven met onze blote handen. En uiteindelijk vonden we het meisje!"

Zo zie je dus maar: vertroetel je hond dus maar extra, geef 'm voldoende te eten en wees lief. Want op een dag zouden ze je leven wel eens kunnen redden. Of dat van je kleine dochter! Georgia kan het geweldige verhaal - gelukkig - navertellen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten