Global warming? Welke global warming? Koelterecord in Nederland: 0,0 graden in Twente afgelopen nacht

Geen categorieaug 11 2016, 8:00
We vriezen nog eens dood.
'Het wordt steeds warmer!' 'De ijskappen smelten!' 'Het is tegenwoordig gemiddeld in Nederland 0,000001 graad warmer dan 350 jaar geleden!'

In Twente daalde het kwik in de nacht van woensdag op donderdag naar 0 graden. Dat is uniek, want nog nooit kwam de temperatuur ergens in het land in deze tijd van het jaar zo dicht bij het vriespunt.

In de periode van 20 juli tot en met 21 augustus is er nog nooit vorst aan de grond genoteerd, zo schrijft Weeronline. Afgelopen nacht werd dit record bijna verbroken.

Op 22 augustus 1973 vroor het al weleens in Twente, Valkenburg en Soesterberg, maar dus niet in de periode waarin we ons nu bevinden. Die is normaal gesproken de warmste periode van het jaar.
Me dunkt dat we de weergoden maar een dankbriefje moeten sturen dat ze definitief een einde hebben gemaakt aan global warming ('We gaan allemaal dood!'). Nu hopen dat links niet opeens besluit dat er waarschijnlijk een kleine (of grote) ijstijd aankomt als we niets doen, en dat dit allemaal komt doordat we te weinig CO2 produceren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten