Het is een beetje warm en meteen willen scholen een tropenrooster

Geen categorieaug 25 2016, 12:37
Als iemand die grote delen van het jaar in een land woont waar het meer dan 40 graden is vind ik dit nogal hilarisch.

Vanwege de tropische hitte schakelen tientallen scholen over op een tropenrooster. De scholen beginnen eerder met de lessen en stoppen dan rond de middag. Op die manier hoeven leerlingen en leraren niet in een benauwd klaslokaal te zitten.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Nu.nl. Een woordvoerder van de Onderwijsinspectie zegt niet bij te houden hoeveel scholen een tropenrooster hanteren. Wel zegt hij het aannemelijk te vinden dat dat zo is.

Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van het jaar, dat klopt. Maar al met al zal het maar een paar dagen zo warm zijn. Een hittegolf duurt maar 5 dagen tot een week, daarna is het in Nederland echt wel gedaan met de zonnige pret.
Kinderen én docenten kunnen best een paar daagjes per jaar in een "benauwd lokaal" zitten. We hebben het hier niet over ijsberen of pinguïns.
Waarom ik protesteer tegen het overhoop gooien van de lesroosters? Omdat dit betekent dat veel ouders hun schema ook moeten aanpassen... of er anders tevreden mee moeten zijn dat hun kinderen (veel) langer voor zichzelf moeten zorgen dan normaal. Veel werkende ouders zullen dat niet willen, waardoor ze zelf dan ook maar eerder naar huis gaan, waardoor ze vandaag minder werken en morgen of overmorgen (of wanneer de hittegolf ook maar voorbij is) werk moeten inhalen. En dat allemaal dankzij scholen die op eigen houtje beslissen dat het rooter aangepast wordt omdat het een dag of twee, drie 30 graden is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten