Idioot: Pegida wordt vervolgd vanwege tonen nazi-symbool in prullenbak

Geen categorieaug 18 2016, 21:00
Pegida-voorman Edwin Wagensveld moet zich voor de rechter verantwoorden voor zijn gebruik van een hakenkruis.
Achterlijker dan dit wordt het niet:

Pegida-voorman Edwin Wagensveld moet op 8 september voor de rechter komen. Hij zou een hakenkruis hebben vertoond tijdens een toespraak bij een demonstratie bij de Stopera in Amsterdam. De gemeente had van tevoren laten weten dat nazisymbolen verboden waren. Wagensveld werd gearresteerd.

Nazi-symbolen (en boeken) zijn verboden omdat ze mensen een bepaald, buitengewoon negatief, gevoel geven. Iemand die trots met een hakenkruis zwaait geeft daarmee feitelijk aan de holocaust te steunen.
Dat is natuurlijk bijzonder zorgwekkend.
In dit specifieke geval geeft het hakenkruis juist iets heel anders aan. In het logo van Pegida wordt het hakenkruis namelijk, samen met andere extreme symbolen waaronder de zwarte ISIS-vlag, in een prullenbak gegooid.
Met andere woorden, Pegida verwerpt de nazi-ideologie dus publiekelijk.
Nou ben ik geen fan van Pegida (ik denk dat de beweging racistischer is dan diens aanhangers toegeven), maar de manier waarop ze het hakenkruis gebruiken is niet pro-nazisme. Het tegendeel is zelfs waar.
Daarom is het volstrekt belachelijk dat Pegida gestraft wordt. Het OM heeft Wagensveld een aanbod gedaan: als hij een boete van 250 euro betaald is het klaar. Da's leuk, maar Wagensveld heeft natuurlijk honderd procent gelijk als hij die rekening weigert te betalen. Een blinde kan nog zien dat de klacht tegen Pegida volstrekt onterecht én ronduit achterlijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten