Kan Steven Kruijswijk ophouden met janken?

Geen categorieaug 25 2016, 13:00
"Ik schiet niks op met excuses en de wielersport ook niet."
De organisatie van de Vuelta, de ronde van Spanje, maar onlangs een grote fout door niet aan te geven dat er paaltjes op de weg stonden. Het gevolg: twee wielrenners gingen keihard onderuit. Eén van hen was Steven Kruijswijk, de renner van Lotto-Jumbo waar mensen van tevoren toch best veel van verwacht hadden.
Kruijswijk einde met een gebroken linkersleutelbeen en enkele gekneusde ribben. Zijn Vuelta zit er nu dus op. En dat alles met dank aan een behoorlijke fout van de organisatie.
Dat is vervelend, maar Kruijswijk doet nu net alsof hij meedeed om de eindoverwinning:

"Ik ben blij dat ze de fout erkennen, maar met excuses schiet ik zelf niks op. En de wielersport ook niet."

In de eerste dagen van de Vuelta bleek hij al veel te zwak te zijn; hij werd onmiddellijk op grote afstand gereden door renners die er wél toe doen. Als hij niet gevallen was had niemand het verder gemerkt dat Kruijswijk meedeed.
En dat ligt toch echt helemaal aan hemzelf.
Daar komt bij dat Kruijswijk eerder dit jaar zelf in de Giro d'Italia viel, de ronde van Italië. Hij leidde toen in het klassement, maar verloor alles door eigen fouten. Toen hoorde je hem niet zeggen dat de 'wielrennerij' er niets aan had als hij zijn excuses zou aanbieden voor zijn gestuntel op de fiets.
Kruijswijk had alle recht van klagen als zijn klassement hierdoor verneukt was; als hij aan leiding ging, of in ieder geval in de top 3 stond, had je iets van begrip kunnen opbrengen voor zijn gezeur. Maar dat is allerminst zo. Hij heeft zelf gefaald omdat hij er ook voor zijn val niet toe deed.
Ophouden met janken dus Steven, en je gewoon concentreren op je herstel. Misschien dat je volgend jaar dan weer iets van relevant kunt zijn in een grote ronde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten