Ongelooflijk amateuristisch: zich misdragende Yuri van Gelder weggestuurd van Olympische Spelen na alcoholgebruik

Geen categorieaug 09 2016, 8:00
Waarom kan Yuri van Gelder zich niet gedragen?
Yuri van Gelder plaatste zich zaterdag voor de finale van het onderdeel ringen, zijn specialiteit. Blijkbaar vond hij dat zelf wel een feestje waard. In de nacht van zaterdag op zondag verliet hij het Olympisch dorp namelijk stiekem. Hij kwam pas in de ochtenduren terug.
Dat is op zich al vervelend, maar wat het allemaal nog erger maakt in de ogen van turnbond KNGU is dat Van Gelder overduidelijk flink gedronken had.
Het gevolg: op voorspraak van de KNGU is Van Gelder nu weggestuurd. Hij mag vanaf zijn eigen zitbank toekijken hoe anderen de medailles verdelen.
Maurits Hendriks, chef de mission van Team Oranje, legt uit:

"Het is een zeer moeilijke beslissing geweest. Ik vind het vreselijk voor Yuri, maar dit gedrag is ontoelaatbaar. Dat hoort niet bij deelname aan de Spelen of welk sportevenement dan ook. Sportief is dit een aderlating, maar bij een dergelijke overtreding van de geldende waarden binnen TeamNL hebben we geen andere keuze. Onze sporters hebben een voorbeeldrol en daar past dit gedrag absoluut niet bij."

Voor Van Gelder is dit natuurlijk echt een ongelooflijk drama. Het was namelijk zijn debuut op de Olympische Spelen. Eerder miste hij er drie (o.a.) door cocaïnegebruik. Toen hij zich voor de finale van de ringen plaatste zag hij zijn grootste droom -- een Olympisch kampioenschap -- steeds dichterbij komen.
Blijkbaar zit er een soort van self-destruct knop in Van Gelder, waardoor hij zijn droom nu zélf vernietigd heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten