Onttroonde Oranje hockeydames moeten genoegen nemen met zilver na weggegeven finale

Geen categorieaug 20 2016, 8:00
Nederland was de betere ploeg, maar toch wisten de hockeydames de Olympische finale niet winnend af te sluiten. Zilver, en niet het goud zoals in Londen, is nu het deel van de hockeysters van Oranje.
Ze hebben gestreden als leeuwinnen, maar uiteindelijk lieten ze teveel steekjes vallen om hun Olympische titel te kunnen prolongeren: ondanks dat ze het Verenigd Koninkrijk duidelijk overklasten en meer talent hadden, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Bij de shootouts werd vervolgens door de ontgoochelde Nederlandse vrouwen de reeks volledig weggegeven. Resultaat? Groot-Brittannië is nu Olympisch kampioen, en Nederland tweede.
Het voornoemde team wist de kansen die het kreeg gewoon beter te benutten dan Nederland:

"De paar keer dat het akelig effectieve Groot-Brittanië voor de goal van Joyce Sombroek opdook, was het meteen raak. ,,Die tegengoals kwamen door een gebrek aan scherpte bij ons, maar ik verwijt niemand iets", snikte Ellen Hoog na afloop. ,,We hebben goed gespeeld, misschien wel ons beste duel van de laatste twee jaar." Hoog speelde haar 232ste en mogelijk laatste interland."

Toch mogen we als Nederland ook trots zijn op onze dames, want zilver winnen temidden van 200 andere landen is toch ook zeker geen kattenpis. Hoe dan ook is het jammer, want met de zilveren plak (en dus geen gouden) staat Nederland nu tiende in het algemeen klassement en dreigen we daar weer buiten te vallen. Hopelijk kunnen we op de valreep van de Spelen nog een paar eerste plaatsen scoren en blijft ons land fier in die top 10 staan. Dan kunnen we met recht zeggen dat de spelen in Rio een waar succes waren voor Nederland!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten