Politie heeft nieuwe vijand: nepwapens

Geen categorieaug 28 2016, 17:00
Triest, triester, de politie.
En dan zijn er ook nog mensen die zich afvragen hoe het toch kan dat de gemiddelde Nederlander weinig respect kan opbrengen voor politieagenten:

Kinderen die met nepwapens op straat lopen: politiemensen worden er steeds vaker mee geconfronteerd en dat kan slecht aflopen. Daarom start maandag een campagne waarbij agenten op onder meer scholen en bij sportclubs gaan vertellen hoe gevaarlijk het kan zijn.

De politie Rotterdam nam het initiatief voor de landelijke campagne. Volgens een woordvoerster krijgt de politie landelijk twintig tot dertig meldingen per week over jongeren die op straat speelgoedwapens dragen. Deze zijn zo levensecht, dat de politie niet op afstand kan zien dat ze niet echt zijn.

En de uitsmijter:

"Een vuurwapen richten op een tiener is traumatisch, voor beide partijen en het kan ook nog eens slecht aflopen als ze niet doen wat agenten zeggen."

Traumatisch. Zucht. En ik maar denken dat agenten getraind zijn om dit soort dingen te doen als het nodig is. En let wel: het is niet alsof ze de trekker massaal overhalen. Sterker nog, dat gebeurt helemaal nooit.
Blijkbaar denkt de woordvoerster dus dat hedendaagse agenten zulke watjes zijn dat ze er absoluut niet tegen kunnen om hun eigen wapen even omhoog te houden.
That's it, ik geef het op. Schaf de politie maar af en vervang die watjes met privé beveiligingspersoneel. Let's go full libertarian.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten