Racekoning Max Verstappen ligt zwaar onder vuur bij buitenlandse pers

Geen categorieaug 02 2016, 15:00
In ons land is Max Verstappen nog altijd een sensatie en een fenomeen, maar in het buitenland beginnen ze nu al ruimschoots de buik vol te krijgen van ons nationale racewonder.
Afgelopen zondag liet Max Verstappen weer eens zien uit welk hout hij gesneden is toen hij mooi de derde plek pakte bij de Grand Prix van Duitsland. Wederom op het podium, en wederom kon de Hollandse superheld weer eens aan te wereld tonen dat hij een man met een missie is: wereldkampioen worden. In Nederland ligt dat natuurlijk buitengewoon goed, maar in het buitenland voelen ze zich bedreigd en zijn ze dus wat minder fan van Max.
Buitenlandse sportcommentatoren zijn niet immuun voor de irrationele Max-haat. Zo pakte de Spaanse krant 20 Minutos vernietigend uit tegen Mega-Max. Ze beweren dat de jongen in staat wordt gesteld om zeer 'agressief' rijgedrag te vertonen en daar ook nog eens mee weg te komen. De FIA - de wereldracebond - zou Verstappen doelbewust de hand boven het hoofd houden omdat onze jonge Max al die gasten in z'n zak zou hebben zitten. Ofzo.
De boze Spanjaard noemt het allemaal nog net geen zionistisch complot:

"Behalve dat Max Verstappen een geweldige coureur is, legt hij de nadruk op twee kwaliteiten: het zijn van een agressieve chauffeur en de goedkeuring hebben van de FIA wanneer sancties dreigen.

Een Hollandse jongen van slechts 18 jaar is hij ongetwijfeld een belangrijke publiekstrekker voor jonge mensen, en Formule 1-bazen zijn zich er van bewust dat ze dit project moeten verkopen en uitbuiten.

Dat betekent dat Verstappen een onaantastbare coureur is wanneer sancties worden uitgedeeld en dat stelt hem in staat om agressie te tonen die voor andere coureurs strikt verboden is. Daarbij opgeteld, degenen die Max dwarsliggen krijgen wel straf van de commissieleden."

Lekker aanstellen, dus! Ik zeg gewoon: LOL, wat een droeftoeter. Laat ze allemaal maar zeuren dat Max een fanatieke racer is die altijd tot het gaatje zal blijven gaan om een race te winnen. Make no mistake: Formule 1 is een miljoenensport. Hier zit je niet om een beetje te klooien met auto's samen met je vrienden. Dit is de wereldtop: als je iemand bent met ambitie gá je er dus voor.
Verstappen heeft dat ondanks z'n leeftijd prima begrepen. Hij reageert vanaf zijn vakantie-adres door te laten zien zich nergens druk om te maken. En hij maakt nog even een vrolijke duik in het zwembad. Plons! Tijd voor ontspanning, want haters gonna hate. Topgozer, die Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten