Verveelde migranten nemen het ervan in Griekse kampen, verkrachten massaal jonge meisjes

Geen categorieaug 18 2016, 18:00
Asielzoekers die Europa bereikt hebben, hebben niets beters te doen en slaan dan maar aan het verkrachten.
Het zijn scènes die regelrecht uit een horrorfilm zouden kunnen komen. Vrouwen en meisjes in Griekse kampen voor zogenaamde 'vluchtelingen' (lees: migranten) durven hun tent nauwelijks nog uit te komen, uit angst om verkracht te worden door leden van de vele bendes die daar de dienst uitmaken. Vooral 's nachts ontstaan er erbarmelijke situaties, wanneer de vrouwen niet naar het toilet durven uit angst voor hun eigen veiligheid. Er komen berichten uit meerdere Griekse kampen van dit soort gebeurtenissen, die helaas aan de orde van de dag lijken te zijn. Er zouden zelfs groepverkrachtingen van kleine meisjes plaats hebben gevonden, alsof verkrachting door één persoon nog niet erg genoeg was. Meerdere hulporganisaties hebben hier melding van gemaakt, maar het lijkt erop dat er vooralsnog weinig met de meldingen gedaan wordt.
Dat doet ook de vraag opkomen: wat kun je hier nu daadwerkelijk aan doen? Het gaat hier om enorme kampen met soms wel duizenden tenten, waar het simpelweg onmogelijk is om elke hoek altijd te bewaken. Nee, het probleem zit hem toch echt bij de daders, die zich weer eens van hun beste kant hebben laten zien.. maar niet heus. Laten we duidelijk zijn: dit is onacceptabel, en toont maar weer aan wat voor soort mensen wij Europa binnen laten. Toch rest ons weinig andere keuze dan deze kinderen zo goed mogelijk te beschermen. Hun ouders, of in ieder geval vaders, zijn geheel verantwoordelijk voor hun keuze de oversteek van het veilige Turkije naar Europa te maken. Deze jongeren hebben daar echter geen enkele schuld aan, en het is dan ook te walgelijk voor woorden dat een groep kampbewoners juist hen uitkiest om voor het leven te traumatiseren.
Maar of de daders worden aangepakt, als ze überhaupt al gepakt worden? Ik betwijfel het ten zeerste. Want tsja.. uiteindelijk blijven het toch allemaal 'zielige vluchtelingen', en wat kun je die nou kwaad nemen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten