Vreselijke start Max Verstappen kost hem een goed resultaat in Spa Francorchamps

Geen categorieaug 28 2016, 14:25
UPDATE: Max is op de elfde plaats geëindigd, en dus buiten de buiten. Wat een enorme tegenvaller.
UPDATE: Grand Prix stilgelegd na harde crash Magnussen.
De Grand Prix van België had een groot feest moeten worden voor Max Verstappen. Hoewel de race nog steeds bezig is kunnen we nu al concluderen dat het een grote tegenvaller wordt.
Max had namelijk een bijzonder langzame start. Daardoor werd hij direct ingehaald door Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen van Ferrari.
Zoals altijd wilde Max dat niet zomaar accepteren. De twee Ferrari's zaten op de linkerkant van de weghelft, Max ging naar de rechterkant. Een prima beweging omdat de eerste bocht meteen naar rechts ging.
Helaas voor hem wist Vettel niet dat Max rechts in de binnenbocht zat. De Duitser wilde Raikkonen wegdrukken, die naast hem zat. Daardoor moest de Fin op zijn beurt naar rechts... waardoor hij Max raakte. Oh, en de Ferrari's raakten elkaar ook nog eens.
Het gevolg? Max' Grand Prix gaat weliswaar door, maar dit wordt geen indrukwekkend resultaat. Een podiumplek is nu al uitgesloten. Hij moest naar binnen: zijn voorvleugel was kapot.
Het wordt nu de opdracht voor Max om in ieder geval punten binnen te slepen zodat de Grand Prix van Spa-Francorchamps niet de slechtste GP voor hem wordt sinds hij zich aansloot bij Red Bull Racing.
En dat is doodzonde. Max kwalificeerde zich namelijk als tweede voor de race, en zette in de derde training zelfs de snelste tijd neer. Heel Nederland was uitgelopen voor deze GP en rekende op minimaal een plek in de top drie, en eigenlijk gewoon op een overwinning.
Overigens heeft het er alle schijn van dat Lewis Hamilton alsnog kan meedoen voor de overwinning. De Mercedes-coureur begon helemaal achteraan, maar is bezig met een enorme comeback. Hij rijdt nu maar liefst op de vijfde plek... en er is een safety car situatie, wat inhoudt dat alle auto's bijzonder dicht achter elkaar zitten.
UPDATE: de race is stilgelegd na een behoorlijke crash van Magnussen (Renault). Ze zijn de muur aan het repareren. Hopelijk komt het nog goed zodat deze race gewoon uitgereden kan worden.
Natuurlijk is dit niet eens zo heel slecht voor Max. De auto's rijden allemaal dicht bij elkaar als de race verder gaat, waardoor het gemakkelijker voor hem wordt om zo snel mogelijk de top tien in te duiken.
UPDATE: Max is op de elfde plaats geëindigd, en dus buiten de buiten. Wat een enorme tegenvaller. Iedereen -- ook Max zelf! -- ging ervan uit dat Max echt mee zou doen om de overwinning, maar nu moeten we genoegen nemen met geen enkel punt. En dat komt door de vervelende actie van Vettel.
Vraag: had Max minder risico's moeten nemen en gewoon even gas terug moeten nemen toen hij zag dat de twee Ferrari's hem inhaalden? Misschien had hij gewoon moeten afwachten en later toeslaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten