Wilders houdt vast aan verkiezingsprogramma: "het blijft één A4'tje, context is 1400 jaar jihad"

Geen categorieaug 26 2016, 15:00
De PVV-leider is niet van plan om met een uitgebreider programma te komen.
Als Geert Wilders één talent heeft, is het wel dat hij vriend én vijand keer op keer blijft verbazen. Deze keer schokte de PVV-leider de media en politiek door een verkiezingsprogramma te presenteren van slechts één pagina.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/768854382834311168?ref_src=twsrc%5Etfw
Vanwege de toevoeging 'concept' gingen velen er nog vanuit dat er binnenkort een uitgebreider, serieuzer programma zou worden gepresenteerd. Maar daar is geen sprake van, aldus Wilders.

"Misschien nog een subtitel erbij, maar met dit A4 wordt Nederland weer van ons. De context is 1.400 jaar jihad."

Volgens Wilders spreekt het programma voor zich en is er geen verdere uitleg of context nodig. Zijn collega's van andere partijen in de Tweede Kamer vinden het volstrekt belachelijk. Zo stak Jesse Klaver van Groenlinks de draak met Wilders op Twitter met een plaatje van Spongebob.
https://twitter.com/jesseklaver/status/768906043069837312
De peilingen zien er gunstig uit voor de PVV: de partij staat al maanden aan de top. Maar wat de kiezers van dit programma vinden, moet nog blijken. Het zou best eens kunnen dat Wilders hiermee door de mand valt, zoals mijn collega Sybren Porfírio gisteren al op DDS schreef:

"De PVV is een oppositiepartij pur sang die haar ‘charme’ moet ontlenen aan schreeuwen dat het beter kan, zonder ooit serieus te zeggen hoe dat dan wél moet. Leuk voor een discussie tussen vrienden, maar de politiek eigenlijk onwaardig."

Het zou zomaar kunnen dat veel potentiële PVV-kiezers het eigenlijk best eens zijn met bovenstaand citaat. Waar blijven nou de oplossingen van de PVV? Hoe gaan we ons land beter maken? Met een volkomen onrealistisch, onwenselijk en onhaalbaar verbod op de Koran en het sluiten van alle moskeeën? Zonder ook maar één serieus plan om de economie te laten groeien? Ga toch weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten