Wilders presenteert zijn poging tot een verkiezingsprogramma en het is weer lekker des PVV's

Geen categorieaug 25 2016, 20:54
Het is in maart weer tijd voor Tweede Kamerverkiezingen, en als het aan Geert Wilders ligt zijn dit de punten die elke Nederlander tot een stem op de PVV zouden moeten bewegen. Of hoeft dat eigenlijk helemaal niet zo?
Het is zover: Geert Wilders heeft een concept voor zijn verkiezingsprogramma voor maart aanstaande op zijn Facebook en Twitter gezet, zonder veel aanvullende poespas:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/768854382834311168
Het plan wordt meteen uitstekend samengevat in de tweede paragraaf:

Hier is ons plan: in plaats van het financieren van de hele wereld en mensen die we hier niet willen, geven we het geld uit aan de gewone Nederlander.

Klinkt goed, of niet? Helaas daalt het niveau van het programma dat slechts één schamel A4tje lang is snel, vooral qua haalbaarheid. De-islamiseren klinkt misschien leuk voor Henk en Ingrid, maar iedereen met een beetje verstand weet dat de punten die daartoe zouden moeten leiden zelfs onder een eventueel regime van Wilders niet uit te voeren zouden zijn. Vooral het tweede punt blijkt duidelijk niet over nagedacht te zijn: het sluiten van alle asielzoekerscentra. Minder asielzoekers prima, maar heeft de heer Wilders er ook aan gedacht dat veel van de bewoners daar joden en christenen zijn die écht voor hun leven moesten vrezen in het Midden-Oosten? Het antwoord op die vraag laat zich raden. Uiteraard heeft ook het welbekende Koranverbod deze versie gehaald, want wat is er nou mooier dan boekverbrandingen in de 21ste eeuw? Juist: PVV-verkiezingsprogrammaverbrandingen.
Gelukkig blijken ze bij de PVV wel meesterbreinen te hebben op financieel gebied! Geloof het of niet, maar ze hebben het voor elkaar gekregen om een perfect sluitende financiële balans op te stellen voor dit plan. Alle maatregelen samen, die elk geweldig ronde getallen opleveren, komen precies op 0 uit. Een kind kan de was doen, en had waarschijnlijk ook nog een moeilijkere rekensom kunnen opstellen. En om 2 miljard meer nou "Fors extra geld voor politie en defensie" te noemen... Tsja, je kunt er weinig mee.
Het moge duidelijk zijn dat dit programma niet serieus bedoeld is om kiezers te trekken. Dat kán haast niet, want de diepgang van dit plan is ver te zoeken. Dat maakt het echter des te passender voor de PVV, want laten we wel wezen: ook Geert Wilders weet heel goed dat hij hiermee de verkiezingen niet zal winnen, en dat is ook precies zijn plan. Het zal genoeg Henk en Ingrids overtuigen om een mooie zetelbasis in de Kamer op te leveren, maar het aantal dat nodig is om een regering te vormen zal hij nooit halen, al is het maar omdat niemand met hem wil samenwerken. En dat is natuurlijk helemaal prima, want de PVV is een oppositiepartij pur sang die haar 'charme' moet ontlenen aan schreeuwen dat het beter kan, zonder ooit serieus te zeggen hoe dat dan wél moet. Leuk voor een discussie tussen vrienden, maar de politiek eigenlijk onwaardig. Het is echter geen geheim dat Wilders geen enkel probleem heeft met die oppositieplek.
Laten we blij zijn dat hij tenminste maar één A4tje heeft verspild aan het noteren van deze holle rethoriek. Dat moge eigenlijk geen verrassing zijn, want zelfs voor Wilders moet het al een hele opgave geweest zijn om zoveel betekenisloze voorstellen te verzinnen. En dat mag toch een hele prestatie genoemd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten