De indoctrinatie van onze kinderen begint weer: Maassluis verplicht scholen tot anti-ZwartePietlessen

Geen categoriesep 24 2016, 11:00
De gemeente Maassluis, dat dit jaar de Sinterklaasintocht mag organiseren, raadt scholen sterk aan om een nieuw lespakket met anti-ZwartePietstof in de klas te gebruiken.
Doet de naam 'Nederland Wordt Beter' nog een belletje rinkelen? Maak je borst maar alvast nat, want de tijd van "Zwarte Piet is racisme!" komt er weer aan en wel met de lancering van een nieuw lespakket voor basisscholen, waarin leerlingen op elke mogelijke manier aangeleerd wordt dat Zwarte Piet alleen maar bestaat om zwarte mensen te pesten. Juist ja.
Dit alles heeft deze stichting van Jerry Afriyie, die op dit moment terecht staat voor het aanvallen van een agent tijdens de Sinterklaasintocht, gedaan in samenwerking met de gemeente Maassluis. Deze plaats mag dit jaar helaas de Sinterklaasintocht organiseren, maar heeft zich er alvast op toegelegd het feest voor alle kinderen te gaan verpesten. In de aanloop naar de intocht zullen er op alle scholen in Maassluis lespakketten verspreid worden waarin op een zeer ongenuanceerde wijze een onontkenbare link tussen Zwarte Piet wordt gelegd. Het is als een soort quiz opgezet, die nu al op de website van de stichting te vinden is. Hoewel het aardig wat slides bevat, is de variatie ver te zoeken: bijna alle slides zijn van de strekking "hier is een foto van Zwarte Piet en eentje van een zwarte slaaf, wat zijn de overeenkomsten?", waarbij het goede antwoord is dat er eigenlijk alleen maar overeenkomsten zijn, en dat de verschillen verwaarloosbaar zijn. Dit soort vragen dus:
lespakket_3
Ook de andere vragen zijn weinig subtiel: natuurlijk zal geen enkel kind zwarte piet op een raaf of een duivel vinden lijken, integendeel: er is al vaak genoeg getoond dat kinderen niets dan positieve associaties hebben en Zwarte Piet vaak juist veel 'cooler' vinden dan de Sint zelf. Maar nee, het enige goede antwoord op deze vraag is natuurlijk dat Piet op een zwarte man lijkt! Ja, zo kan ik het ook: Lijkt Mark Rutte het meeste op een theepot, een verhuisdoos of Osama bin Laden? Precies.
Het grootste bewijs dat Nederland Wordt Beter het Sinterklaasfeest écht voor kinderen wil vergallen is echter wel de allereerste vraag die beantwoord wordt: denk je dat Zwarte Piet a) bestaat of b) bestond? Het goede antwoord is c:
lespakket_2
Let wel: dit is een lespakket dat bedoeld is voor basisscholen, waar genoeg kinderen nog steeds zullen geloven dat de Sint en zijn Pieten echt zijn. Maar zoals we inmiddels wel weten schromen mensen als de makers van deze geschiedsvervalsing er niet voor om zo snel mogelijk al het plezier uit het Sinterklaasfeest te zuigen. Pas als de Sint bij gebrek aan kinderen bij de intocht maar in Spanje blijft, zullen zij rusten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten