Deze opa ging met pensioen en zag dat z’n kleinkinderen in een lege achtertuin moesten spelen. Daar wist hij wel wat op…

rahnnpj
Foto: Backyardcoasters / Imgur

Wat moet je doen als je als grootvader met pensioen gaat en ineens bakken vol vrije tijd hebt, en kleinkinderen die zich stierlijk vervelen? Laat dat maar aan deze man over!

Voor velen is met pensioen gaan een droom die uitkomt. Voornamelijk voor zichzelf: ineens ga je volledig over je eigen tijd en heb je geen baas meer die je de hele dag rondcommandeert. Voor één man betekende het echter vooral veel goeds voor zijn kleinkinderen. Hun grootvader was namelijk een luchtvaarttechnicus, en hij zocht een nieuwe hobby om z’n twee rechterhanden bezig te houden.

En dat vond hij: in het bouwen van achtbanen in de achtertuin voor z’n kleinkinderen:

dbyhkhm

Hele parcours kon het kroost van z’n kroost gaan afleggen, allemaal in de eigen tuin. Da’s nog eens iets anders dan een zandbak!

Veel tijd en werk gaat er zitten in het bouwen van het parcours én de karretjes:

pawxtjw

Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!
Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!

Maar dan héb je daarna ook wat!

a9dm4wp

Fantastisch:

aaaas

De man zelf zegt:

“Ik ben een paar jaar geleden met pensioen gegaan na een carrière in luchtvaarttechniek, en besloot om mijn vaardigheden te gebruiken om achtertuin-achtbanen te maken voor mijn kleinkinderen!”

En voor degenen die denken dat het niet veilig is:

“Wat commentaar over veiligheid. Ik geloof veel in zowel lol maken als veilig zijn. Ik heb 34 jaar bij Boeing gewerkt, nieuwe materialen ontwikkeld en methodes gecomineerd, en stappen bedacht om vliegtuig, ruimtevaart en militaire voertuigen te kwalificeren.

Dus niemand komt in de buurt van het parcours als we bezig zijn. Ik bewaar de karretjes niet bij het parcours in de buurt. Riemen om. Ik voel me best veilig. Is dit gevaarlijker dan op de bank zitten? Ja. Maar door de gecontroleerde manier van de ritjes, het uitgebreide testen en de veiligheidsvoorschriften kan ik zeggen dat dit minstens zo veilig is als zwembaden, trampolines en skateboards, of wat dan ook wat we onze kinderen laten doen omdat we er bekender mee zijn.”

Gaan met die banaan dus!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

1 reactie

  1.   

    Je zou maar zo’n handige opa hebben!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!