Dit zijn de helden die de dag van faalterrorist Ahmad Khan Rahami helemaal verpestten

Geen categoriesep 23 2016, 16:00
Ahmad Khan Rahami wilde dood en verderf verspreiden, maar daar staken deze twee mannen gelukkig een stokje voor.
Rahami zal waarschijnlijk wel aardig zitten te balen in zijn cel: één van zijn bommen wist wel mensen te verwonden maar niet te doden, ééntje ging er helemaal niet af en een derde werd gevonden voordat deze af kon gaan. Nee, Rahami zal niet de terreurkronieken ingaan als de meest succesvolle terrorist ooit, en dat is maar goed ook natuurlijk.
Het had echter veel erger kunnen aflopen als de derde bom niet toevallig was gevonden. Dat dit wel gebeurde is eigenlijk een klein wonder te noemen als je erover nadenkt. Het was dan ook puur toeval dat een dakloze en een vriend van hem, Ivan White en Lee Parker, langs het station van New Jersey liepen. Lee vertelde zijn vriend net dat hij wel een nieuwe rugzak kon gebruiken, toen hij een prachtig nieuwe tas in een prullenbak zag liggen. One man's trash is another man's treasure, moet hij gedacht hebben. Hij besloot de rugzak dan maar uit de bak te halen, aangezien de vorige eigenaar hem zo te zien toch niet meer wilde. Al snel werd echter duidelijk dat die eigenaar niet zomaar zijn tas had weggegooid. Toen White de tas openden om te zien of er nog wat in zat, trof hij iets aan wat hij meteen herkende als een pijpbom, een favoriet moordinstrument onder terroristen wereldwijd.
Gelukkig aarzelden ze geen moment, en lichtten ze de lokale politie meteen in, die het gebied meteen afzette en bevestigde dat het hier om explosieven ging, die later van amateur-terrorist Rahami bleken te zijn.
Dat het hier om twee helden gaat staat dus vast, maar toch was Parker niet helemaal tevreden: hij had immers nog steeds geen rugzak. Gelukkig voor hem bestaat dankbaarheid nog in deze wereld, en werd er al snel een crowdfundactie op touw gezet om hen eens goed in de watten te leggen en hen een nieuwe kans op een degelijk leven te bieden. En terecht, want het kan met zekerheid gezegd worden dat deze twee toevallige passanten de levens van vele andere onschuldigen hebben gered!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten