Goed nieuws: eurosceptisch UKIP bereidt 'invasie van Europa' voor

Geen categoriesep 15 2016, 15:30
Hilarisch: de eurosceptici van UKIP gebruiken het beleid van eurofielen om de eurofiele beweging definitief de nek om te draaien. Daar kunnen wij alleen maar om juichen.
Dit is nog eens geweldig nieuws: Arron Banks, de multimiljonair die één van de grootste en belangrijkste donateurs van UKIP is, zegt dat hij en zijn mede UKIP'ers van plan zijn om het succes van de partij te exporteren naar andere Europese landen.
"Laten we maar helemaal continentaal gaan," citeert Politico.eu de verkoper van verzekeringen. Vervolgens legt hij uit dat hij een fantastisch mooie toekomstvisie heeft voor Europa... en voor de eurosceptische beweging: een groot, Europees bondgenootschap van partijen en organisaties die andere lidstaten zover krijgen om de Europese Unie te verlaten.
"Deze boodschap -- dat je het establishment kunt overwinnen -- doet het buitengewoon goed in andere landen," zegt Banks. Dat klopt natuurlijk helemaal, en het mooiste is dat Banks een schitterende rol weggelegd ziet voor Nigel Farage, de UKIP-leider die zijn positie bij die partij heeft neergelegd.
[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]
Via bankoverboeking:
Liberty Media
Bank: Rabobank
Stad: Leeuwarden
IBAN: NL95RABO0159098327
OVV: ‘Stuur DDS naar Den Haag’
Wat Banks betreft, en Farage heeft daar blijkbaar wel oren naar, wordt Farage een soort van "reizende ambassadeur." Hij zal afreizen naar "landen als Denemarken en Frankrijk om daar te zeggen: 'Het is mogelijk, jullie kunnen het ook doen.' De economie van de EU kraakt. Het is rijp voor zo'n boodschap."
Door samen te werken met andere partijen en groeperingen gelooft UKIP dat het dit eurosceptische sentiment continentaal kan verspreiden. Daarbij gebruiken ze de 5Sterren Beweging van de Italiaan Beppe Grillo als belangrijke inspiratiebron.
Italië is één van de landen die rijp zijn voor een anti-EU revolutie. Later dit jaar wordt er daar een referendum gehouden om de grondwet te kunnen veranderen. Premier Mario Renzi wil de macht van de Italiaanse Senaat ernstig beperken, waardoor het gemakkelijker wordt voor hem en voor Brussel om bepaalde plannen er doorheen te jagen, wat de Senaat en de Italiaanse kiezer daarvan ook mogen vinden.
Het Britse UKIP gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Italianen bij dat referendum luid en duidelijk 'nee' stemmen.
Het moge duidelijk zijn dat dit een bijzonder prettige ontwikkeling is. Met name Farage is voor veel eurosceptici een bron van inspiratie. Als hij zijn talenten gaat benutten om het euroscepticisme elders aan te wakkeren kan dat alleen maar positief uitpakken.
Driewerf hoera dus voor dit moedige plan van Banks en Farage.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten