Heldhaftige commando's Roosendaal worden knettergek van gebedsoproep moskee en komen in actie

Geen categoriesep 19 2016, 10:00
De elite commandotroepen hebben geen behoefte aan het wekelijkse gebrul vanuit de moskee.
Als je in een land woont waar de overgrote meerderheid van de bevolking islamitisch is weet je dat de gebedsoproep vanuit de moskee bij het dagelijks leven hoort. Sommige mensen vinden die oproep zelfs heel mooi. Daar denk ik zelf anders over, maar dat komt eerst en vooral doordat de omroeper in mijn Turkse buurt echt afgrijselijk slecht is. Hij zingt niet; hij schreeuwt. En dat doet hij ook nog met een valse stem. Vreselijk.
Maar goed, het hoort er nu eenmaal bij, dus roepen dat het verboden moet worden is belachelijk. Wil je dat niet, dan moet je gewoon niet naar islamitische landen gaan. Punt.
Tegelijkertijd geldt natuurlijk dat Nederland geen islamitisch land is en dat moslims in ons land er niet zomaar vanuit kunnen gaan dat ze de overige 95% van de bevolking elke vrijdag (of zelfs elke dag!) hoofdpijn kunnen bezorgen met hun gebedsoproep. Toch is dat precies wat er gebeurt bij behoorlijk wat moskeeën in Nederland. Er wordt een nieuwe moskee gebouwd en voor je het weet schrik je je wekelijks helemaal kapot omdat één of andere imam begint te gillen dat mensen naar de moskee moeten om te bidden. Relaxt is anders.
Dat vindt een stel Korps Commandotroepen (KCT) van de kazerne in Roosendaal ook. Twee jaar geleden werd er vlakbij hun kazerne een moskee geopend. Sindsdien moeten ze elke week naar gebedsgebrul luisteren -- en daar hebben ze nu he-le-gaar genoeg van:

Een groep van vijftien elitesoldaten heeft nu advocaten in de arm genomen die per brief aan het moskeebestuur vragen voortaan af te zien van de wekelijkse oproep tot het vrijdagmiddaggebed.

De reden die ze geven is dat ze op missie zijn geweest naar islamitische landen en daar de meest vreselijke dingen hebben gezien terwijl er luidkeels Allahu Akhbar geroepen werd. Ik citeer maar even uit hun brief zelf:

"Voor een groot deel van deze militairen valt het niet te verkroppen dat zij op de kazerne waar ze kunnen bijkomen van en trainen voor nieuwe missies worden geconfronteerd met geluiden vanuit uw moskee. Die roepen negatieve associaties op aan elementen en gebeurtenissen waarmee zij worden geconfronteerd tijdens operaties."

Natuurlijk hebben we de vrijheid van religie in Nederland, maar dat betekent niet dat we het moeten accepteren dat er elke vrijdag gegild wordt dat moslims moeten bidden, dat dit heel verfrissend is, etc. etc. Dat noemen we gewoon geluidsoverlast. In het geval van de commando's komt daar nog eens bij zij vaak toch wat getraumatiseerd zijn en dat ze door de ezan mogelijkerwijs weer vreselijke beelden voor zich zien; beelden die ze juist zo diep mogelijk proberen weg te stoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten