Jan Roos neemt het op voor Zwarte Piet en zet Kinderombudsman keihard op haar nummer

Geen categoriesep 30 2016, 11:14
De VNL-lijsttrekker is niet op zijn mondje gevallen...
Vandaag presenteerde de Kinderombudsman, Margrite Kalverboer, haar belachelijke rapport tegen Zwarte Piet. Volgens Kalverboer is Zwarte Piet in strijd met het VN-kinderrechtenverdrag omdat sommige kinderen weleens worden gepest met de naam 'Zwarte Piet'. Daarom moet de helper van Sinterklaas zo snel mogelijk worden aangepast of afgeschaft, volgens de Kinderombudsvrouw.
De meeste Nederlanders vinden Zwarte Piet immers hartstikke leuk, maar op de Hilversumse staatsomroepen lijkt het soms alsof iedereen tegen de kindervriend is. Gelukkig zijn er ook nog mensen die wél bij hun volle verstand zijn en gewoon zeggen wat de overgrote meerderheid van de Nederlanders ook denkt. Jan Roos, de lijsttrekker van VNL, is zo iemand. Hij zet de Kinderombudsman keihard op haar nummer:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/781741931764277249
Pats, die zit! Waarom gaat de Kinderombudsman zich niet eens bezighouden met kindbruiden die uit Syrië hierheen komen? Dat zou een stuk nuttiger zijn dan een gezellig familiefeest te verzieken. Kinderen beleven ontzettend veel lol aan Zwarte Piet: ik weet nog goed dat 5 december als kind het hoogtepunt van het jaar was. De Kinderombudsman wil dat plezier de kop indrukken vanwege één of ander VN-verdrag. Ze keert zich dus tégen kinderen in plaats van hun belangen te beschermen.
En kindbruidjes? Die hoeven niet op aandacht te rekenen van mevrouw de Kinderombudsman. Het is de wereld op zijn kop. Afschaffen, die Kinderombudsman!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten