Kiezer smeekt het kabinet: 'Bespaar op asiel, immigratie en ontwikkelingssamenwerking!'

Geen categoriesep 20 2016, 11:00
Zal daar gehoor aan worden gegeven op deze Prinsjesdag?
Haha, natuurlijk niet! Want dit zijn nou juist de hobby's van de PvdA en daarmee tegenwoordig ook van de VVD. De kans dat wij kiezers onze zin krijgen is dus nihil:

Van de terreinen waarop meer bezuinigd mag worden, worden ontwikkelingssamenwerking en immigratie en asiel het vaakst genoemd. Bijna de helft vindt dat daar minder geld heen mag. Ook kunst en cultuur mag van veel Nederlanders (38 procent) best wat minder overheidsgeld krijgen.

De belangrijkste posten die genoemd worden door de kiezer -- en dus door de belastingbetaler -- zijn dus ontwikkelingssamenwerking, immigratie, en asiel. En wat doet het kabinet? Juist: dat haalt op grotere schaal dan ooit kansenpareltjes binnen uit het Midden-Oosten en andersoortige derdewereldlanden met ronduit middeleeuwse culturen.
Dat is al erg genoeg, maar ondertussen geeft Rutte II ook nog eens miljarden en nog eens miljarden uit aan zogenaamde 'ontwikkelingssamenwerking,' waarvan het effect eerst en vooral is dat dergelijke landen afhankelijk worden gemaakt van Nederland. En als dat niet zo is komt dat alleen maar doordat de dictators die het voor het zeggen hebben in dit soort bananenrepublieken alle 'steun' voor zichzelf houden.
Als het kabinet de zorgen van de kiezer ook maar enigszins serieus nam zou het vandaag aankondigen dat er volgend jaar fors bezuinigd wordt op asiel, immigratie, en ontwikkelingssamenwerking -- en daarnaast ook nog even op kunst en cultuur. In plaats daarvan zullen we ongetwijfeld weer het één en ander horen over de zogenaamde 'more verplichting' om onze zuurverdiende centen gratis en voor niets weg te geven aan mensen in andere delen van de wereld... en aan buitenlanders die graag naar Nederland willen komen zodat ze optimaal kunnen profiteren van onze verzorgingsstaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten