Knettergekke Jesse Klaver wil succes bestraffen door belastingverhoging

Geen categoriesep 07 2016, 12:00
Dit is hoe Jesse Klaver van GroenLinks rolt.
Gisteravond liet de voorman van GroenLinks, Jesse Klaver, weten bij het televisieprogramma Pauw dat, als hij het voor het zeggen krijgt in ons land, de zogenaamde 'rijken' nog meer belasting betalen dan nu.
Let wel, met rijken bedoelt hij natuurlijk niet mensen die daadwerkelijk rijk zijn, maar gewoon 'mensen die het beter doen dan gemiddeld.'
https://twitter.com/pauwnl/status/773274719965491200
Ebru Umar, die ook aanwezig was, veegde geheel terecht de vloer aan met de socialistische ideoloog. Zo vertelde ze hem onder meer dat hij dit soort plannen alleen maar voorstelt omdat hij weet dat hij toch niet mag regeren, maar beet ze hem ook toe dat mensen met hogere inkomens op dit moment sowieso al ontiegelijk veel afdragen aan de staat.
Heel schokkend, ik weet het, maar ze heeft gelijk. Hogere inkomens betalen nú al absoluut en relatief meer belasting dan mensen die het minimaal vereiste doen om hun baan te behouden.
Klaver heeft daar lak aan. Volgens hem moeten we "solidair" zijn met elkaar, wat betekent dat hij geld afpakt van mensen die iets van hun leven proberen te maken, en vervolgens bepaalt waar dat geld aan uitgegeven wordt.
Het meest trieste hieraan is, natuurlijk, dat dit dezelfde oude socialistische ideeën zijn die we nu al decennialang horen. GroenLinks heeft een zogenaamd 'frisse vent' naar voren geschoven, maar het enige vernieuwende aan hem is zijn leeftijd. Voor de rest is Klaver een socialist van de oude stempel, een man die denkt dat de overheid alle problemen kan oplossen en die harde werkers wil uitbuiten ten faveure van zijn eigen achterban.
Gelukkig zijn er tegenwoordig ook nog verstandige partijen die begrijpen dat succes aangemoedigd moet worden:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/773420544943349760
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/773417597140344833
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/773419049988526080
Ook de LP (Libertarische Partij) denkt heel anders over deze materie dan Klaver:

Dat is dan ook waarom wij, anders dan GroenLinks, voor een vlaktaks van 15,6% pleiten. Daarbij houden wij een belastingvrije som aan van €20.000. Hiermee vervalt de noodzaak om het toeslagencircus in stand te houden terwijl lage inkomens desalniettemin uit de wind worden gehouden.

De plannen van Klaver worden weliswaar gepresenteerd door een fractieleider en lijsttrekker die er fris en vernieuwend uitziet, maar helaas geldt dat niet voor de inhoud van zijn ideeën. Die zijn namelijk ouderwets collectivistisch. De LP begrijpt dat hogere belastingen niet alleen “oneerlijk” zijn — in de woorden van Umar — maar ook nog eens een negatieve impact hebben op de economie, waardoor de malaise niet kleiner, maar groter wordt, en lage inkomens er uiteindelijk niet op vooruit, maar op achteruit gaan.

Daar kunnen GroenLinks en Jesse Klaver het één en ander van leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten