Max Verstappen teleurstellend zevende in kwalificatie Monza, Lewis Hamilton vernietigt concurrentie

Geen categoriesep 03 2016, 15:00
Het ging niet naar wens voor Max Verstappen. De 18-jarige coureur van Red Bull Racing begint morgen vanaf de vierde startrij aan de Grand Prix van Monza, Italië.
Hoewel alle experts er van tevoren al vanuit gingen dat Verstappen het lastig zou krijgen omdat het circuit van Monza buitengewoon snel is. De Renault-motor van Red Bull is sterk, maar kan zich op zo'n circuit niet eens bijna meten met Mercedes.
Maar dat betekent niet dat Verstappen ook onder moet doen voor Ferrari. Toch is dat precies wat er gebeurde. Sebastian Vettel kwalificeerde zich als derde, vier plaatsen voor Max. Vettels teamgenoot Kimi Raikkonen, met wie Max het vorige week nog aan de stok had, zette de vierde tijd neer.
Om het nog erger te maken was Valtteri Bottas, van Williams, ook sneller dan de Nederlandse raceheld. Nou was het verschil maar 0,02 seconde, maar toch: het is een verschil.
Bovenstaande is al problematisch genoeg, maar het is zo mogelijk nog vervelender dat Max zijn teamgenoot bij Red Bull, Daniel Ricciardo, ook voor moest laten gaan. De Australische coureur zette de zesde tijd neer. Ook híj kon de strijd met Ferrari dus niet aangaan, ook híj was langzamer dan Bottas (0,001 seconde), maar hij was in ieder geval wél sneller dan zijn Nederlandse collega. Voor hem is dat toch nog iets: hij bevestigt daarmee dat hij terecht de eerste coureur van zijn team is.
In wat ondertussen een beetje een saai verhaal wordt was Lewis Hamilton voor de zoveelste keer dit seizoen de snelste. Hij wordt op relatief ruime afstand gevolgd door teamgenoot Nico Rosberg. De twee rijden in identieke bolides, maar Hamilton is gewoon een betere coureur. Dat kunnen we nu toch wel concluderen.
De Ferrari's volgden Rosberg op gepaste afstand. Het verschil van Vettel en Raikkonen met Bottas en de twee Red Bulls was niet gigantisch, maar wel genoeg om te concluderen dat Ferrari op dit circuit echt sterker is.
Natuurlijk kan er morgen van alles gebeuren, maar het lijkt erop dat we maar niet al te veel moeten verwachten van Max. Een podiumplaats zit er normaal gesproken op dit circuit niet in. Het enige waar Max op kan hopen is om de best of the rest te worden door de race als vijfde te eindigen, maar ook dat wordt een behoorlijk lastige opgave.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten