Ongelooflijk: Raad van State stelt staatssecretaris in het gelijk nadat hij geen toestemming gaf voor islamitische school

Geen categoriesep 28 2016, 13:00
De gemiddelde rechter is natuurlijk een enorme fanboy van D66, maar blijkbaar vinden zelfs dat soort multiculturalisten dat de overheid niet alles hoeft te accepteren (en te subsidiëren).

De staatssecretaris van Onderwijs heeft terecht geweigerd een middelbare school in Den Haag te bekostigen van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bepaald.

De stichting wilde -- en dit is echt hilarisch -- een school op islamitische en hindoeïstische grondslag of een school op islamitische en rooms-katholieke grondslag opzetten.
Jawel: een school op hindoeïstische én islamitische grondslag! Hilarischer dan dat wordt het natuurlijk niet. In India en Pakistan slaan hindoes en moslims elkaar al eeuwen de hersenen in, maar hier willen ze zogenaamd gezellig saampjes een school opzetten.
Ja hoor.
Ook het idee dat je islamitisch en rooms-katholiek met elkaar kunt combineren is natuurlijk pure entertainment. Hoe doe je dat precies, die twee levensovertuigingen met elkaar combineren? "De paus is het hoofd van de kerk... Maar de kerk is gebaseerd op een enorme leugen!"? Zoiets?
De vraag dringt zich dan natuurlijk op: waarom zou de stichting die andere religies erbij betrekken? De staatssecretaris vond dat ook bijzonder merkwaardig en concludeerde dat, omdat het niet duidelijk is op welke levensovertuiging de school daadwerkelijk gebaseerd zou worden, hij geen toestemming kon geven.
De Raad van State is het daar helemaal mee eens en voegt daar aan toe:

"duidelijk is dat er - op basis van de prognosecijfers - onvoldoende leerlingen zijn om een scholengemeenschap op uitsluitend islamitische grondslag te starten. Daarom heeft de staatssecretaris terecht heeft geweigerd om de nieuwe islamitische scholengemeenschap te bekostigen."

Met andere woorden, die andere religies werden er alleen maar bij betrokken om te kunnen zeggen dat er voldoende potentiële leerlingen waren. Het was dus een administratief trucje.
Gelukkig hadden de staatssecretaris en de Raad van State dat door waardoor de stichting naar toestemming kan fluiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten