Saudisch kreng flipt in Parijs: mishandelt stylist om foto, eist dat hij haar voeten kust

Geen categoriesep 30 2016, 20:00
In een regio gedomineerd door extremistische gekken, zijn de Saudi's de enige degelijke mensen waar je wel prima zaken mee kunt doen. Toch?
Een veto: zoveel was het Barack Obama waard om de warme relaties met Saudi-Arabië te behouden, ten koste van de banden met politici in eigen land. Een wetsvoorstel dat nabestaanden van 9/11 in staat stelde een strafrechtelijk onderzoek uit te voeren werd door hem geblokkeerd, wat gelukkig weer ongedaan werd gedaan toen zowel Republikeinen als Democraten zich tegen dit autocratische besluit keerden.
Toch zijn de Verenigde Staten lang niet het enige land dat alles op alles stelt om de Saudi's en hun geld te vriend te houden. Frankrijk is maar al te blij met de bakken geld die ze komen uitgeven in de meest exclusieve boutiques van Parijs en aan heuze paleizen daar, die enkel bewoond worden wanneer hun eigenaren komen shoppen in de Franse hoofdstad.
Hofleverancier van rijke Arabieren is de koninklijke familie van Saudi-Arabië, waarvan de vrouwelijke telgen maar al te graag een weekendje de woestijn inruilen voor de Champs-Elysées. Het gaat ze echter niet alleen om een verandering van landschap. Er is geen volk dat vrouwen slechter behandelt dan de islamistische Saudi's, en dus gaan dames die het land uit mogen aardig los wanneer ze bij ons op bezoek zijn.
Helaas komt dan vooral de wrede kant van deze verwende types naar boven, zoals een Franse interieurstylist aan den lijve heeft moeten ondervinden. Hij was ingehuurd om het chique Parijse appartement van een Saudische prinses een make-over te geven, en nam - ter referentie - enkele foto's van het huis. Daar was de gesluierde diva, die dacht dat hij de foto's aan de pers wilde verkopen, echter niet van gediend. Ze gaf haar lijfwachten het bevel de man 'aan te pakken', en toen hij eenmaal op de grond lag eiste ze dat hij haar voeten zou kussen ter verzoening. Toen de dappere man dit weigerde haalde hij zich definitief de woede van de royal op zijn hals: hij werd bont en blauw geslagen en wist ternauwernood te ontsnappen, waarna hij aangifte deed van het incident.
Maar ik kan nu al voorspellen: daar gaat niets mee gedaan worden. Dat heeft niet eens zo zeer te maken met het feit dat deze types waarschijnlijk allemaal diplomatieke immuniteit genieten. Nee, wij durven simpelweg niets meer tegenover de islamisten die deze onze eigen landen inmiddels steeds meer beheersen, direct en indirect. Misschien moeten we fossiele brandstoffen inderdaad maar helemaal in de ban doen: dan hebben ze tenminste geen centen meer om ons te gijzelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten