Sylvana Simons huilt: 'Nederland is van iedereen!'

Geen categoriesep 26 2016, 10:00
Nee, dat is het niet. Nederland is van Nederlanders, Sylvana, en van niemand anders.
In één Facebook-post bewijst Sylvana Simons van DENK maar weer eens dat ze een buitengewoon beangstigende politieke agenda heeft:
https://www.facebook.com/sylvana.simons/posts/1376439049034761
Met 'verhinderd' bedoelt ze volgens mij 'op vakantie', maar dat geheel terzijde. Mevrouw moet immers wel van haar triljoenste trip van het jaar kunnen genieten. Stel je voor dat daadwerkelijk moe wordt. Brr, je moet er niet aan denken.
Hoe dan ook, ironisch genoeg stelt Sylvana dus in haar stuk dat Nederland "van iedereen" is. Dat is natuurlijk je reinste onzin. Nederland is niet van de massa's immigranten die op dit moment in Griekenland zijn en graag naar Nederland willen komen. Nederland is ook niet van de massa's Arabieren die ervan dromen om naar ons landje te emigreren. Nederland is van Nederlanders. Ja, wel van Nederlanders met verschillende achtergronden, maar niet zomaar van 'iedereen.'
En wat hiervan te denken?

En de verantwoordelijkheid om Nederland vrij van racisme, discriminatie en uitsluiting te houden ook. Een parade alleen zal niet genoeg zijn. Maar kan zeker bijdragen aan de krachtige boodschap: wij zijn met meer. En dat kan weer sterken in de dagelijkse strijd tégen ongelijkheid en vóór gelijkheid.

Te houden? Dat impliceert dat Nederland nu dus racismevrij is. Gek. Sylvana is immers degene die ons elke dag weer vertelt dat we allemaal enorme racisten zijn die puur voor de lol discrimineren. What's up with that, Sylvana?
Of bedoelt ze dat ze Nederlandse racismevrij wil maken, waarmee haar eerdere beschuldigingen aan het adres van de Nederlandse kiezer juist maar weer onderstreept?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten