baudet

Thierry Baudet verklaart het journaille nu al de oorlog

Geen categoriesep 26 2016, 8:00
Dat begint goed. Of, nou ja, misschien ook niet.
Een opmerkelijke tweet van AD-journalist Jan Hoedeman:
https://twitter.com/JanHoedeman/status/780294284440395776
Natuurlijk is Baudet zelf vrij elitair. Als je zijn artikelen voor Jalta.nl leest wordt dat vrij snel duidelijk. Baudet is geen jongen van de straat.
Maar is dat per definitie een probleem? De PVV is een partij die veel van dat soort mensen aanspreekt, maar Baudet richt zich grotendeels toch echt op een ander soort kiezer. Hij gaat voor intellectuelen die het gehad hebben met het lage democratische gehalte in Den Haag en het open grenzenbeleid van het kabinet. Die mensen voelen zich om meerdere redenen -- de wanstaltige uitspraken van Geert Wilders, diens linkse economische politiek -- gewoon niet thuis bij de PVV. Misschien dat ze wél op hun plaats zijn bij het Forum voor Democratie.
Dat gezegd hebbende is het natuurlijk wel triest dat Baudet geen tekst en uitleg wil geven over zijn nieuwe politieke avontuur. Ik begrijp het ook niet: wie profiteert hiervan? Hijzelf in ieder geval niet. Als je aankondigt dat je een partij begint moet je ook aanspreekbaar zijn en tekst en uitleg willen geven. Dat niet doen is niet slechts 'elitair,' maar 'arrogant.' Er is een verschil. Het eerste valt nog wel te billijken, het laatste absoluut niet.
Overigens was ik gisteren in principe positief over het Forum, en daar sta ik nog steeds achter. Wel moet duidelijk zijn dat Baudet mij nog altijd verkeerd kan bewijzen. Ik zie waarschuwingen van mensen voorbij komen dat hij behoorlijk pro-Poetin is, om maar iets te noemen. Als dat uiteindelijk blijkt te kloppen zou dat natuurlijk bijzonder jammer, en eigenlijk zelfs een grove schande zijn. Poetin is namelijk een vijand van het Westen en dus ook van Nederland. Deze man staat voor alles waar wij in het vrije Westen niet voor staan: een gebrek aan democratie, een agressief buitenlands beleid, en overheersing van kleinere landen. Heel gek, maar op de één of andere manier kan ik dat absoluut niet steunen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten