Tijd voor een vreugdedansje! Hoe ouder je wordt, hoe beter deze hobby voor je gezondheid is!

Geen categoriesep 11 2016, 11:00
Kom maar op met die vreugdedansjes dames! Volgens een studie wordt seks alleen maar beter voor je gezondheid naarmate je ouder wordt.
Tijdens de jaren 2005 en 2006 werd er door de National Social Life, Health and Aging Project aan meer dan tweeduizend mannen en vrouwen, tussen de leeftijd van 57 en 85 jaar, gevraagd naar hun gezondheid. Vijf jaar later werden deze deelnemers opnieuw gevraagd een vragenlijst in te vullen voor een follow-up.
Onderzoekers wilden graag weten of deze mannen en vrouwen misschien ook last hadden van bepaalde kwaaltjes die typisch zijn voor mensen binnen hun leeftijdscategorie. Er werd bijvoorbeeld gevraagd of ze hoge bloeddruk problemen hadden, of problemen aan het hart, hoe vaak ze nog seks hadden en of ze daar ook van konden genieten.
En wat blijkt, de relatie tussen de gezondheid van de proefpersonen en hun seksleven was behoorlijk afhankelijk van hun geslacht. Zo werd dus ontdekt dat de mannen die een keer of vaker in de week seks hebben, een veel grotere kans hebben op hartproblemen dan de mannen die helemaal geen seks meer hebben. Dit betekent dus, dat hoe ouder de mannen worden, hoe minder seks ze eigenlijk zouden moeten hebben omdat ze anders grote kans hebben op hartproblemen. Wie had dit ooit gedacht? Toch kwam Hui Lui, de auteur van de studie, met de verklaring dat het niet zo zeer aan de seks lag en kwam de aap uit de mouw. Het zou vooral liggen aan het gebruik van stimulerende middelen zoals Viagra.
Vrouwen daarentegen zijn de "lucky bastards". Ook de vrouwen hadden gezondheidsproblemen maar die leken niets te maken te hebben met het hebben van seks. De vrouwen die aangaven seks of meer seks te hebben, bleken veel minder vaak last te hebben van een hoge bloeddruk. Wat op zich natuurlijk best wel opvallend is. Volgens Lui hebben de vrouwen die meer seks hebben ook vaak de beste relaties. Wat ook weer minder stress oplevert en je blijer maakt. Nu weten we allemaal dat dit bijdraagt aan een betere gezondheid.
Uit Canadees onderzoek bleek ook nog eens dat vrouwen tussen de 40 en 59 jaar die regelmatig seks hadden, zeggen dat de seks op deze leeftijd veel avontuurlijker is dan vroeger. Ik zou zeggen: Go for it girls!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten