Turkije wil samen met Amerika ISIS hoofdstad Raqqa veroveren

Geen categoriesep 08 2016, 11:00
Zowaar goed nieuws uit Turkije.
Er is veel aan te merken op het beleid van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zich steeds meer als een echte autocraat en gedraagt en critici massaal laat oppakken, maar wat de oorlog in Syrië betreft is de Turkse leider zowaar goed bezig. Turkse troepen zijn namelijk grote schoonmaak aan het houden in Syrië, waar ze ISIS-bolwerken één voor één wegvagen.
Dat is natuurlijk buitengewoon goed nieuws.
En het wordt nog beter. Erdogan heeft zijn ambtgenoot uit Amerika, Barack Obama, namelijk laten weten ook bereid te zijn om, samen met de Amerikanen, een aanval te lanceren op Raqqa, de hoofdstad van het door ISIS uitgeroepen radicaal-islamitische kalifaat.

On the sidelines of the G20 summit in China, Turkish President Erdogan told the press it “would not be a problem” to join the United States in its campaign to eradicate Islamic State terrorists firmly established in Raqqa, their Syrian stronghold.

The collaboration was first suggested by outgoing US President Barack Obama, and President Tayyip Erdogan agreed. “Obama wants to do some things together concerning Raqqa in particular,” he was quoted by the Hurriyet newspaper as saying. “We stated that would not be a problem from our perspective. We said, ‘Let our soldiers come together, whatever is necessary will be done,’” he said.

Er is veel mis met het beleid van Erdogan, maar op dit punt doet hij het zowaar goed. ISIS moet gewoon kapot worden gemaakt. Als dat met hulp van Turkije moet, het zij zo. We kunnen het ons niet veroorloven om die organisatie nog langer te laten overleven en miljoenen mensen te laten onderdrukken (en uitmoorden).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten