Vier jaar ligt een vrouw in coma. Het eerste wat ze doet als ze weer bijkomt is ongelooflijk…

Buffy415ThisYearsGirl1
Foto: Buffy the Vampire Slayer raakte ook wel eens in een coma.

Hoe zou jij reageren als je na vier lange jaren te hebben gezweefd in een status van semi-bewustzijn weer bij zinnen komt? Deze vrouw weet het wel!

Wie de film Kill Bill heeft gezien weet dat het meestal geen goed voorteken is als je na vier jaar ontwaakt uit een coma. ‘The Bride’ gaat in deze film helemaal loco en heeft binnen een paar minuten al haar eerst slachtoffer gemaakt. Meer zouden spoedig volgen.

Maar voor de familie van de 68-jarige Rosalba Giusti was het alleen maar mooi dat ze na vier jaar haar ogen weer opende. Hun moeder had een hersenbloeding gehad en raakte daarbij in een langdurig coma, maar nu ze weer bijgekomen was begon ze meteen uit volle borst te zingen. Ze herkende alle mensen uit haar verleden die haar kwamen opzoeken in het ziekenhuis, en bracht voor hen de hits van de Italiaanse chansonniers Claudio Baglioni en Massimo Ranieri om aan te kondigen dat ze terug was.

Rosalba, vlak voordat ze in een coma raakte.
Rosalba, vlak voordat ze in een coma raakte.

Dokters uit het ziekenhuis waren met stomheid geslagen: “In 25 jaar heb ik nog nooit zoiets gezien,” aldus de arts die Rosalba behandelde.

De vrouw mag nog niet direct naar huis: ze is bij de hersenbloeding niet alleen in coma geraakt, maar haar motoriek is ook zwaar aangetast. Haar familie is desalniettemin blij dat Rosalba terug is, en doet nu de uiterste best om een goed revalidatiecentrum te vinden voor de vrouw die zichzelf uit een coma zong.

Prachtig, toch?

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!