Walgelijke Stichting Kinderpostzegels blijft anti-Israël organisaties steunen

Geen categoriesep 26 2016, 9:00
Dit jaar geen Kinderpostzegels voor mij... en ik hoop ook niet voor jou.
Elk jaar staan we voor de deur: kinderen die je postzetels proberen te verkopen. Volgens de kinderen en hun scholen steun je allerlei goede doelen als je meedoet. Heel goed! Geld investeren in de toekomst! Leuk! En de kinderen leren zo ook nog te presteren omdat ze op school bijhouden wie hoeveel postzegels verkoopt. Leuk hoor.
Helaas gebruikt de Stichting Kinderpostzegels de inkomsten uit de actie om organisaties te steunen die zich keihard verzetten tegen Israël, de enige échte Westerse bondgenoot en democratie in het Midden-Oosten:

Al sinds 2013 steunt de Stichting Kinderpostzegels organisaties met een anti-Israëlische politieke agenda.
En benadeelt zo Israëlische kinderen.

Als gevolg van alle negatieve publiciteit die dat de afgelopen jaren gaf, steunt het dit jaar wel andere Palestijnse organisaties. Echter, twee daarvan vallen onder Pax Christi, dat partij kiest in het conflict en actief is in boycotacties van Israëlische producten.

Met andere woorden, de stichting blijft organisaties en individuen steunen die ronduit antisemitisch zijn. Laten we wel wezen: er vindt overal ter wereld écht onrecht plaats, maar nee, dat vinden deze groeperingen geheel niet interessant. Ze zijn elke dag weer op zoek naar mogelijke kleine misstappen van Israël, leggen die vervolgens onder het vergrootglas, en dringen daarna aan op vergaande boycots waarmee Israëlische burgers, en dus ook Israëlische kinderen, getroffen worden.
Dat doen ze allemaal met behulp van een stichting die zich zogenaamd inzet voor kinderen.
Zoals Likud.nl uitlegt doet de stichting dit helaas al jaren:

Jarenlang doneerde de stichting Kinderpostzegels aan de Palestijnse Holy Land Trust, dat ook trainingen voor Hamas verzorgde.
Hamas, dat in haar Handvest nog altijd stelt dat het islamitische plicht is om de Joden uit te roeien.

Dat is triest, maar het wordt nog erger. Likud.nl legt namelijk ook uit dat de website van Kinderpostzetels nog steeds buitengewoon vaag doet over haar activiteiten in dit opzicht. "Elk jaar moeten bezorgde ouders en donateurs daar opnieuw naar vragen. Zij krijgen dan misleidende of zelfs volledig onjuiste antwoorden." Een voorbeeld: vorig jaar ontkende de stichting dat de Holy Land Foundation nog steeds gesteund werd. Na onderzoek van kritische burgers was de stichting uiteindelijk gedwongen om toe te geven dat dit onjuist was: de Foundation werd nog steeds geholpen.
Het allerergste? Volgens Likud.nl liegt de stichting ook nog eens over haar activiteiten. In een verklaring stelt de stichting namelijk het volgende:

In Bosnië-Herzegovina, Cambodja en de Palestijnse Gebieden komen er geen nieuwe projecten meer bij, aangezien wij onze activiteiten in deze gebieden afbouwen.

Klinkt leuk, alleen is het niet waar:

Ook deze informatie klopt weer niet, want er wordt dit jaar integendeel een tiental nieuwe projecten gesteund – waaronder opnieuw van organisaties die (ook) een politieke agenda hebben.

Als je Israël steunt doe je er dus verstandig aan om vooral géén kinderpostzegels te kopen... en ook om je kinderen te vertellen dat ze vooral niet op pad moeten gaan om deze postzegels aan de man te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten