10-jarig jongetje wordt overgoten met benzine en in brand gestoken. De reden? Hij is autistisch

kayden_1
Foto: Tristyn Hatchett / YouCaring

Nee, het gaat hier niet om een barbaarse actie van massaslachters ISIS.

Het zijn berichten die je normaal gesproken uit Syrië of Irak zou verwachten. Dat de beulen daar tot zulke dingen in staat zijn weten we helaas, maar dat onze eigen kinderen die doen? Dat is een misselijkmakend nieuw feit.

Toch is dit de harde waarheid. De Texaanse Kayden Culp van slechts 10 jaar is daar door een bullebak levend verbrand, puur en alleen omdat hij autisme had. Kayden is daarbij slachtoffer geworden van zijn eigen goedheid, en de slechtheid van anderen. Hij werd al veel langer gepest door kinderen uit de buurt, maar hij vertikte het om hen als vijanden te zien. Met het gouden hart dat hij heeft was hij altijd zo vriendelijk mogelijk voor hen te zijn, om zo ondanks zijn afwijking gewoon mee te kunnen doen met kinderen van zijn leeftijd. Dit was de knappe goedzak:

Foto: Tristyn Hatchett / YouCaring
Foto: Tristyn Hatchett / YouCaring

Zo zal hij er echter nooit meer uitzien. Twee jongens maakten op afschuwelijke wijze misbruik van zijn goedheid. Ze deden alsof ze met hem speelden, maar één van hen viel Kayden opeens aan. Andere kinderen beschreven hoe de pestkop hem overgoot met benzine en vervolgens in brand stak. De momenten die de goedwillende 10-jarige toen beleefde moeten verschrikkelijk zijn geweest: zoiets wens je je ergste vijand nog niet toe. De verwondingen zijn enorm, met meer dan 20 procent van zijn lichaam dat zwaar verbrand is door deze gruwelactie.

Gelukkig kwam er al snel een actie op touw onder mensen die ook geschokt waren van deze gebeurtenis. De familie kan alle steun gebruiken, vooral wat betreft het betalen van de zeer intensieve behandeling die de jongen nu moet ondergaan. Daar blijkt wel weer hoe vrijgevig mensen kunnen zijn als ze vrijwillig wat kunnen geven. 10.000 dollar was het doel, maar inmiddels zit het opgehaalde bedrag al bijna vijf keer zo hoog! Dat is natuurlijk prachtig, maar helaas zal Kayden nooit meer dezelfde zijn. Lichamelijk, maar ook psychologisch: hij zal door deze misdaad nooit meer het vertrouwen in mensen kunnen hebben wat hij eerst had.

En wat betreft die jonge misdadiger die dit alles op zijn geweten had: volgens mij kan hij over een paar jaar een bloeiende carrière bij ISIS tegemoet gaan als beul. Gooi hem dus maar snel in de diepste kerker, voordat hij zijn ‘talenten’ op grotere schaal gaat gebruiken.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

2 reacties

  1.   

    Wat een triest bericht is dit. Kan gewoon geen andere woorden vinden helaas.

  2.   

    Heeft deze dader wel opvoeding genoten? laat men daar eens naar kijken en dan de ouders voor het gerecht brengen. Vermoedelijk zijn de ouders van de flower power generatie en dat zegt genoeg. Dit is te absurd voor woorden.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!