Eurofielen geven een feestje: 'Britse pond dondert in elkaar!'

Geen categorieokt 04 2016, 14:00
Oh wat kunnen onze eurofiele vrienden zichzelf weer eens op de borst kloppen zeg: het Britse pond heeft het lastig.
Bij DFT lijken ze er wel plezier in te hebben: het Britse pond heeft het tegenwoordig behoorlijk lastig. En dat kan onze Telegraaf-vrienden wel bekoren. Hoewel die krant als rechts bekendstaat is en blijft het natuurlijk behoorlijk eurofiel:

Het Britse pond is dinsdag opnieuw verder weggezakt. De munt ging tegenover de dollar onder het dertigjaars dieptepunt kort na de uitslag van het Brexit-referendum.

Het pond stond 0,6% lager op $1,2761 na de val maandag met ruim een procent. Tegen de euro zakte de munt met 0,2% tot 1,1429 pond.

De nieuwste teruggang zette zondagavond in nadat premier May in Birmingham voor de Conservatieve achterban meldde een Brexit te willen uitonderhandelen met de Europese Unie zoals werd gevreesd: een à la carte-variant.

Let even op de woordkeuze: 'Zoals gevreesd werd.' En in de kop: 'Vrees krimp VK na Brexit treft pond.' De indruk wordt bewust gewerkt dat die zogenaamde 'vrees' hiervoor zorgt én dat die angst ook nog eens correct is. Ga het artikel er maar op na: geen enkel geluid van of over experts die geloven dat het uiteindelijk wel mee zal vallen met de schade. Dit terwijl dat soort experts er wél zijn.
Maar goed, we laten de eurofielen van deze wereld maar even opscheppen. Geef hen hun feestje... over een jaar of vier, vijf mogen ze dan alsnog hun excuses aanbieden als blijkt dat het Verenigd Koninkrijk het enige Europese land is dat het hoofd nog enigszins boven water houdt terwijl de rest van Europa langzaam verdrinkt.
Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten