Gekken openen het vuur op een man bij basisschool Amsterdam Osdorp: kinderen en ouders vluchten in paniek

Geen categorieokt 04 2016, 13:00
We gaan natuurlijk niet -- vooral niet! -- roepen dat het wel weer om kanselpareltjes uit Oost-Europa of één of ander islamitisch land gaat he? Wij zijn immers niet van de 'vooroordelen.'
Toch?
Nu.nl bericht dat twee gekken vandaag het vuur openden op een man bij een basisschool in Amsterdam Osdorp. Nadat ze de man hadden neergeschoten gingen ze er op scooters vandoor.

Op het Iwan Kantemanplein in Osdorp is dinsdagochtend een 42-jarige man beschoten. Hij raakte hierbij gewond aan zijn arm. Volgens getuigen zou er vier keer zijn geschoten. Dat gebeurde op straat, het slachtoffer is daarna een woning in gevlucht.

Doordat hij zo snel van geest was ontkwam de man. De politie zegt dat hij opvallend kalm bleef onder de aanval, wat natuurlijk impliceert dat hij -- hoe zal ik het zeggen... -- wellicht iets van ervaring heeft met dit soort onhebbelijkheden.
Maar goed, ook dat zal wel 'bevooroordeeld' zijn, dus laten we daar óók maar niet opschrijven.
Die politieke correctheid ook... je moet er echt continu rekening mee houden.
Hoe dan ook, enige tijd na de mislukte aanslag vond de politie enkele straten verderop een uitgebrande scooter. De schutters waren dus duidelijk professionals die dit vaker hebben gedaan.
Of mogen we dat ook niet vermelden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten