Genocide tegen christenen verspreidt zich naar Kenia: Jihadisten vermoorden 6 christenen bij aanslag

Geen categorieokt 12 2016, 10:00
Al-Shabaab, een terroristische organisatie in Afrika die gelieerd is aan Al Qaeda, heeft in een officiële verklaring de verantwoordelijkheid opgeëist voor een vreselijke aanslag in het noordoosten van Kenia, waarbij tenminste zes mensen overleden en tientallen anderen zwaar gewond raakten.
De leider van de jihadisten, Abdiasis Musab, zegt in zijn verklaring dat de aanval bewust gericht was tegen... christenen:

"We are behind the Mandera attack. During which, we killed six Christians."

In Europa praten we er bijna nooit over -- want ach, niemand die zich druk kan maken om het lot van christenen -- maar islamitische terroristen zijn werkelijk bezig met een genocide tegen christenen. Dat gebeurt zowel in bepaalde landen in Afrika als in het hele Midden-Oosten.
Indien Europa en Amerika slogans als "nooit meer!" serieus nemen, en als ze werkelijk in mensenrechten geloven (zoals ze nu al decennialang zeggen), moeten zij een strategie ontwikkelen om christenen in andere delen van de wereld te beschermen tegen extremistische moslims. Daarbij moet er, als dat noodzakelijk is, militair worden ingegrepen. Er is geen enkel excuus goed genoeg om op ons achterwerk te blijven zitten terwijl christenen afgeslacht worden in Kenia, Somalië, Nigeria, Syrië, Irak, en ga zo maar door.
Of zijn mensenrechten er alleen maar voor niet-christenen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten