Iedereen is boos op ING: 'De bank verschuift werk naar lagelonenlanden!'

Geen categorieokt 22 2016, 19:00
Maar waarom zo boos zijn? Als we hier iets aan willen doen moeten we ervoor zorgen dat het in Nederland goedkoper wordt om mensen in dienst te nemen.

Digitalisering was de voornaamste reden voor het schrappen van 7000 banen bij ING, meldde de bank begin oktober. Maar nu blijkt dat ook een groot deel van het werk wordt doorgeschoven naar lagelonenlanden...

Zo verdwijnen er op termijn administratieve functies naar Azië en verdwijnt het Belgisch risicomanagement deels naar Polen.

Wat populistisch rechts én links betreft is dit natuurlijk een absolute doodzonde. Hoe durft ING?! Die banen moeten gewoon hier in Nederland blijven, dan moet de bank maar wat minder winst maken! Nederland boppe, enzo!
Maar wacht eens even. Wat is de eerste en voornaamste taak van élk bedrijf? Juist: winst maken. En dan zoveel mogelijk. De directie van ING neemt die verantwoordelijkheid serieus en doet dus wat nodig is om dat doel te bereiken.
Daar is helemaal niets mis mee.
In plaats van boos te worden op ING moet de politiek hier iets aan doen door de kosten voor werkgevers te verlagen. Dat kan heel goed door grote belastingverlagingen door te voeren. Geloof me: als ING enorme winst kan boeken door in Nederland te blijven zal de bank dat zeker doen. Geen enkel bedrijf gaat puur voor de lol naar het buitenland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten