ISIS heeft geaccepteerd te gaan verliezen in Irak en Syrië. Nu gaan ze naar Europa...

Geen categorieokt 22 2016, 12:00
Daar is het: de bloeddorstige organisatie ISIS weet dat ze niet gaan redden in Mosul, of zelfs Raqqa. Helaas voor ons hebben de terroristen al plannen voor wat ze gaan doen als hun terreurbewind in Syrië en Irak tot een definief einde komt..
Koerden, Turken, Irakezen en NAVO-vliegtuigen: het halve Midden-Oosten aangevuld met strijdkrachten uit de VS en Europa liggen voor de poorten van Mosul, het op één na belangrijkste bolwerk van ISIS. De organisatie is dan wel bloeddorstig en meedogenloos, maar in militair opzicht zijn ze zeker niet achterlijk. Ze zien ook dat dit een strijd is die ze niet kunnen winnen.
Voormalige ISIS-strijders spraken met The Independent, en ze geven ons een kijkje in de denkwijzen en strategieën van de groep barbaarse hoofdenhakkers. Rachid (27) is één van hen, en het beeld dat hij schetst is niet rooskleurig:

"When the Americans and the Russians started their air strikes these cars were getting blown up before they got to the enemy, so not so effective now and also numbers of people volunteering to be suicide bombers has fallen.

But you can get people prepared to be suicide bombers in Europe and they can cause much more damage. So, the leaders of Daesh are saying that is where the struggle should take place. A lot of the brothers now feel Mosul cannot be held, Raqqa cannot be held. So, the fight is moving to Europe.”

Daar hebben ze twee dingen over te zeggen. Eén is dat de Amerikanen en hun bondgenoten niet moeten verwachten op al-Baghdadi aan te treffen in Raqqa. Die vogel zal dan allang gevlogen zijn, en nog voor jaren achtereen onbereikbaar zijn:

"Look how long it took them to get to Osama bin Laden. You will be surprised at what countries may want to hide Daesh leaders and give them protection. The capture of Raqqa will not mean everything is finished."

Een andere is dat Europa gebukt zal gaan onder meer aanslagen, en meer geweld tegen onschuldige burgers. Als ISIS geen grondgebied meer heeft, hebben de ISIS-strijders ook niet zoveel meer te verliezen behalve nog in leven. En dat leggen ze graag in de waagschaal als ze het idee hebben dat ze daarmee 'Allah' kunnen dienen. Zoals door het doden van zoveel mogelijk 'ongelovige honden' op ons continent.
Wie dacht dat na Charlie Hebdo en Parijs het allerergste inmiddels achter ons ligt, moet zich dus wellicht nog even achter z'n oren krabben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten