jan roos

Jan Roos maakt met twee tweets duidelijk waarom Rutte volkomen ongeloofwaardig is

Geen categorieokt 30 2016, 18:00
De VNL-lijsttrekker legt de vinger genadeloos op de zere plek.
In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart probeert de VVD zich weer van haar rechtse kant te laten zien. Na vier jaar het land te hebben geregeerd met de PvdA, probeert de partij nu de rechtse kiezer weer te paaien. Dat gebeurt op verschillende manieren, zoals het verdedigen van Zwarte Piet. Ook kun je er donder op zeggen dat de VVD binnenkort weer met een voorstel komt om misdaad harder aan te pakken, en dat de partij een fellere toon zal aanslaan over de EU.
Rutte deed precies hetzelfde vier jaar geleden. De VVD voerde een prima rechtse campagne waarin ze zich fel afzette tegen de linkse PvdA-leider Samsom. Toen het resultaat van de verkiezingen duidelijk werd, gooide de VVD haar principes snel in de uitverkoop om samen met de PvdA te gaan regeren. Het is dus goed om te letten op de retoriek van de VVD, en niet zomaar alles voor zoete koek te slikken. Jan Roos geeft alvast een voorzetje over een thema waarop Rutte volkomen onbetrouwbaar is gebleken: het EU-associatieverdrag met Oekraïne.
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/792719899906940928
In de aanloop naar het referendum over dit verdrag, deed Rutte er alles aan om de inhoud ervan te downplayen. Het was een eenvoudig handelsverdrag, zei hij bijvoorbeeld. Ook was het zinloos om tegen te stemmen, want de andere EU-landen zouden toch wel doorgaan met het verdrag. Nu Nederland de associatieovereenkomst daadwerkelijk afwijst, slaat Rutte opeens een heel andere toon aan. Compleet ongeloofwaardig, natuurlijk.
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/792720040843943936
Jan Roos toont feilloos aan hoe Rutte draait. Hij zegt alleen wat op dat moment politiek handig uitkomt, in plaats van te zeggen waar het op staat. Als hij dat associatieverdrag zo belangrijk vindt, had hij vanaf het begin luid en duidelijk de voordelen ervan moeten benoemen. In plaats daarvan deed Rutte maandenlang alsof het om een simpel handelsverdragje ging, maar nu het wordt afgewezen doet hij alsof het einde van de wereld nabij is. Dat kan natuurlijk niet.
Als voormalig journalist en vlijmscherpe interviewer prikt Jan Roos direct door de retorische trucjes van Rutte heen. Dat is erg vervelend voor de premier, die hoopt de rechtse kiezers te kunnen aantrekken om de VVD weer de grootste te maken. Als het aan Jan Roos ligt, vallen die rechtse kiezers niet meer voor de beloftes van Rutte en stemmen ze in plaats daarvan op VNL.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten