Knettergek: Marokkaanse nepasielzoekers krijgen bij vrijwillig vertrek bak met gratis belastinggeld mee

Geen categorieokt 12 2016, 8:00
Als je in Marokko woont en werkloos bent is er een heel gemakkelijke manier om snel even een halfjaarsalaris bij elkaar te schrapen: gewoon naar Nederland gaan, je daar aanmelden als asielzoeker, je aanvraag vervolgens 'vrijwillig' intrekken en teruggaan naar eigen land. Je krijgt dan gratis en voor niks een enorme bak geld mee van de Nederlandse overheid.
Kansloze Marokkaanse asielpareltjes krijgen bij een vrijwillig vertrek namelijk maximaal 1950 euro van de overheid. Dat is dus belastinggeld waar wij voor krom hebben gelegen. Ook het vliegticket krijgen de gelukszoekers vergoed. Ze kunnen dus gratis reizen.
Dat bedrag, 1950 euro, is bijzonder hoog voor de gemiddelde Marokkaan. Die verdient namelijk gemiddeld maar zo'n 350 euro per maand.
Met andere woorden, nepasielzoekers uit Marokko krijgen een half jaar aan salaris mee - op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.
Knettergek.
Als gevolg van die hoge tegemoetkoming is Nederland veranderd in een waar paradijs voor Marokkaanse nepasielzoekers. Zo kwamen er vorige maand 285 van dat soort figuren naar Nederland, drie keer meer dan het aantal asielzoekers uit Syrië.
Staatssecretaris Dijkhoff zegt verrast en ontstemd te zijn over deze cijfers, maar dat gelooft natuurlijk helemaal niemand. Als iemand weet wat er gebeurt is hij het. Net als de rest van Rutte II vindt hij het prima om belastinggeld over de balk te smijten, zolang de belastingbetaler daar zelf maar niet achterkomt. Is dat wel het geval dan veinst hij opeens geschoktheid en belooft hij om er eens goed "naar te kijken," waarna hij er helemaal niets aan doet.
Zo rolt Rutte II immers al sinds zijn aantreden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten