Max Verstappen baalt van desastreuze pitstop en versnellingsbakproblemen

Geen categorieokt 24 2016, 10:00
De Grand Prix van de Verenigde Staten is voor Max Verstappen uitgelopen op een waar fiasco. De Nederlandse coureur maakte eerst een onaangekondigde pitstop en daarna moest hij zijn bak aan de kant zetten vanwege problemen met de versnellingsbak.
Toen de race gisteravond om 21:00 uur begon was er geen wolkje aan de hemel. De Red Bull van Verstappen zag er goed uit, en hij begon op de tweede startrij. Met een goede start kon hij zich waarschijnlijk meteen in de strijd werpen en meedoen om het podium.
Al bij de start ging het even wat minder goed dan gedacht. Zoals wel vaker dit seizoen werd Max meteen voorbij gereden door Kimi Raikkonen. Hoewel diens Ferrari niet écht sneller is dan de Red Bull met een Renault motor van Max komt de Ferrari vaak wel sneller uit de startblokken. Nu ook. Daardoor viel Max een plek terug: hij reed rond op de vijfde plek.
Een paar ronden lang had Max het vervolgens zwaar om Sebastian Vettel achter zich te houden, maar gedurende de race langer duurde werd het gat met de Duitser steeds groter. Daardoor kon Max zich op Raikkonen richten. Dat ging prima, hij snelde de coureur zelfs voorbij. Iedereen die de race volgde geloofde dat Max minimaal vierde zou worden en misschien zelfs wel derde. Hij was namelijk net zo snel als Nico Rosberg, die derde was. Sterker nog, hij bedreigde Rosberg lange tijd. Pas toen zijn teambazen hem vertelden dat hij zijn banden moest sparen liet Max een gat vallen.
Met een goede pitstop zou Red Bull Racing dat probleem wel kunnen overkomen. Jawel: het zou mogelijk p2 worden voor Daniel Ricciardo en p3 voor Max.
Maar toen ging het mis. Max maakte onaangekondigd een pitstop terwijl zijn team daar helemaal niet klaar voor was. Het team rende naar buiten, maar de Nederlander verloor een paar belangrijke seconden. Hij viel een paar plekken terug toen hij het circuit weer opkwam en bood zijn team zijn excuses aan over de boardradio. Hij had zich, legde hij uit, vergist. Hij dacht dat hij naar binnen was geroepen, maar dat was dus niet zo.
Eenmaal terug op het circuit leek het weer prima te gaan. Max racete razendsnel rond en had gewoon weer uitzicht op een goed eindresultaat. Helaas ging het toen écht mis. Hij hoorde 'een tikkend geluid' en de auto hield er gewoon mee op. Hij reed nog een tijdje door, dat wilde het team graag, maar de auto herstelde zich niet. Uiteindelijk moest hij de wagen op een vervelende plek parkeren.
Het gevolg: Max' race was over en voorbij. En dat niet alleen: doordat hij zijn auto niet op een goede plek neerzette werd er een virtual safety car-situatie geïmplementeerd. Rosberg maakte daar dankbaar gebruik van door snel naar binnen te gaan. Door de virtual safety car kwam hij voor Ricciardo naar buiten. De Australische teamgenoot van Max probeerde nog even aan te zetten, maar hij kon Rosberg niet meer inhalen. Het werd dus een één-tweetje voor Mercedes, en Red Bull Racing TAG Heuer moest genoegen met een derde plek.
Achteraf was Verstappen enorm teleurgesteld:

"Die pitstop was verschrikkelijk, dat was een enorm misverstand. Maar ik had daarna wel het idee dat de race nog niet verloren was. Ik zat er gelijk weer op...

"Ik hoorde ineens gehakkel en dacht: dit is niet goed en besloot de auto stil te zetten. Doorrijden had geen zin meer...

"Met de snelheid zat het goed, daar lag het niet aan. Maar door alle problemen heb ik geen moment mijn eigen race kunnen rijden. Dat moet volgende week dan maar weer gebeuren."

Laten we het hopen. Het Formule 1 feest verhuist nu naar Mexico waar er zondag een Grand Prix wordt gereden. Als de problemen met de versnellingsbak verholpen worden doet Max ongetwijfeld weer mee voor het podium. Laten we het hopen dat we dan wél weer iets te juichen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten