Oh nee! Een vreselijke misdaad tegen de menselijkheid: kinderen vluchtelingen moesten apart toilet gebruiken!

Geen categorieokt 02 2016, 15:00
Vandaag komt links met het schokkende nieuws dat twee heel zielige, arme vluchtelingenkindertjes gedwongen werden om een apart toilet te gebruiken.
De vluchtelingen, één uit Ethiopië en één uit Egypte, wonen tegenwoordig op het Italiaanse eiland Sardinië. Daar gaan ze naar een private school: een rooms-katholieke school zelfs.
Hoewel de directie en docenten van de school dat allemaal prima vonden dachten de ouders van de andere kinderen -- allemaal Italianen, natuurlijk -- daar net een beetje anders over. Zij waren namelijk bang dat de vluchtelingen mogelijk ziektes met zich meenamen. Daarom drongen ze er bij de school op aan dat de twee vluchtelingenkinderen een ander toilet moesten gebruiken dan hun eigen kroost.
Voor links is dat natuurlijk al vreselijk, maar het wordt 'nog erger': de school deed namelijk in ieder geval een tijdlang wat de ouders eisten. Wel probeerde de directie de ouders nog op andere gedachten te brengen, bijvoorbeeld door met officiële medische verklaringen te komen waaruit bleek dat de twee asielkinderen hartstikke gezond waren. Helaas was het effect daarvan minimaal: de ouders bleven volhouden dat de kinderen echt naar een ander toilet moesten.
Hoewel de school daar even in meeging besloot de directe uiteindelijk om de kinderen toch naar het gewone toilet te sturen, wat de ouders van de Italiaanse leerlingen daar ook van vonden.
Met andere woorden, het probleem is al verholpen. De kinderen gaan naar dezelfde wc, ze hoeven zich niet anders of buitengesloten te voelen.
Toch is dit wat links betreft ongelooflijk belangrijk nieuws. Want ja: racisme he! Hoe meer mensen hierover lezen, hoe beter! Bah, die walgelijke Italianen ook! Het bewijst maar weer dat wij Europeanen rasechte racisten zijn. Het zal wel in de genen zitten.
Oh wacht, is het niet racistisch om dat te zeggen?
Ha-ha, natuurlijk niet! Alleen als het betrekking heeft op niet-Europeanen. Dan is álles racistisch.
Hoe dan ook: natuurlijk is het bepaald niet netjes van de ouders van de Italiaanse leerlingen om dit te eisen, maar de reactie van links slaat ook weer nergens op. Zo heeft het AD het over "sanitaire Apartheid." Knettergek. Misschien dat de ouders overdreven hygiënisch zijn, maar om dit nou met Apartheid te vergelijken... daarvoor moet je wel héél graag in de slachtofferrol kruipen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten