Oppositie huilt: 'Rutte beschadigt koningshuis door koning nonchalant en slordig te verdedigen!'

Geen categorieokt 27 2016, 11:00
Het goede nieuws? Het koningshuis heeft Rutte helemaal niet nodig om imagoschade op te lopen. Daar zijn ze zelf goed genoeg in.
De oppositie in de Tweede Kamer vindt dat premier Mark Rutte het koningshuis niet goed genoeg verdedigt. Er is namelijk erg veel kritiek op het bericht dat er mogelijk belastingcompensatie voor de koning is. Dit terwijl het koningshuis al royaal gesubsidieerd wordt door de belastingbetaler.
Rutte zei onlangs dat koning Willam-Alexander zich niet bewust was van die compensatie. Of we dat moeten geloven is een tweede, maar dat is in ieder geval wat Rutte zegt.
Het is een zwakke verdediging, maar dat is ook niet zo gek. Er is namelijk geen goede verdediging mogelijk. De multimiljonairs van de koninklijke familie leven gratis en voor niets op kosten van de hardwerkende Nederlander. Dat is een grote schande.
Hoe dan ook, Rutte zegt ook dat hij nog geen bewijs heeft gezien dat de koning daadwerkelijk compensatie heeft gekregen. Desalniettemin kan hij dat niet uitsluiten, wat de reden is dat hij onderzoek laat doen.
Blijkbaar vinden de oppositiepartijen in de Tweede Kamer dat geen goed antwoord. Daar bekritiseren ze Rutte nu. Zo beschuldigen ze hem ervan dat hij het koningshuis "nonchalant en slordig" verdedigt, wat klaarblijkelijk een doodzonde is in ons land.
Met alle respect, maar dit koningshuis valt niet te verdedigen. Onlangs werd bekend dat prinses Amalia vanaf haar 18e verjaardag jaarlijks 1,5 miljoen euro belastinggeld krijgt voor zichzelf en haar medewerkers. Dat is ronduit belachelijk. Dat meisje begint dan aan haar studietijd en heeft zoveel geld helemaal niet nodig.
Daar komt bij dat het nu bekend is geworden dat prins Bernhard bij leven een seksueel roofdier pur sang was. Volgens een nieuw boek randde hij jonge vrouwen en zelfs meisjes stelselmatig aan. Hij kwam daarmee weg omdat de rest van de Oranjes én de politiek zijn wangedrag keer op keer met de mantel der liefde bedekken. Tenminste één slachtoffer van de prins was slechts 16 jaar oud.
Met andere woorden, de oppositie kan wel ophouden met huilen. Als iemand de reputatie van de koninklijke familie schaadt dan is het die familie zelf. Daar hebben ze Ruttes hulp helemaal niet bij nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten