Politiehater Kuzu toont zijn droeftoetergehalte weer: 'Agenten, racistische cowboys zijn het!'

Geen categorieokt 06 2016, 21:00
"Ontsla een paar van die racistische cowboys en kijk wat er gebeurt met de organisatie!"
Tunahan Kuzu, de bedenker van de grootste politieke lulkoek sinds decennia, is weer lekker op dreef vandaag. Het was al geen beste dag, waarop agentenmepper Jerry Afriyie vrijgesteld werd van vervolging - hij was wel schuldig aan mishandeling, maar de rechter vond het allemaal prima. De rechtelijke macht schroomt er kennelijk al voor om mensen de straf op te leggen die ze verdienen, en als het aan DENK ligt moet de gewone agent op straat binnenkort ook bang zijn om zijn werk te doen.
Kuzu was helemaal in zijn element in een zitting rondom etnisch profileren, waarin hij een drie-stappenplan voorstelt om dit tegen te werken. Speerpunt van de DENK-agenda is om agenten te bestraffen voor het aanhouden van types die er verdacht uitzien. Jawel, het werk wordt de politie onmogelijk gemaakt. Binnenkort wordt het aanhouden van mensen, als het ligt aan deze die hard-supporter van Erdoğan - die juist dol is op een sterke politiemacht - een pure loterij. Rijdt de lokale overlastbezorgende Marokkaan die nooit een cent te makken had opeens langs in een dikke Mercedes? Dan ben je gewoon een racist, want laten we wel wezen: het kan toch prima dat hij net een enorme erfenis van een verre oudoom heeft ontvangen?
Een agent die in zo'n geval het zekere voor het onzekere neemt moet gewoon "ontslagen" worden volgens iedereens favoriete droeftoeter. Maar dat niet alleen: er moet een register komen van mensen die zich 'racistisch gedragen hebben', om er zo voor te zorgen dat zij nooit meer voor de overheid kunnen werken, in wat voor functie dan ook.
En reken maar dat die louche types in jouw straat dat ook zullen weten, en zich steeds uitdagender richting de politie zullen opstellen, wetende dat ome Kuzu in Den Haag klaarstaat om ze te beschermen. Let wel, dit is een gevaarlijk precedent: het zou makkelijk aangegrepen kunnen worden om extra politietoezicht in probleemwijken als de Schilderwijk af te schieten, onder het mom dat dat allemaal 'etnisch geaard' zou zijn. Dat moeten we allemaal niet willen, en laten we de keuze dus ook lekker aan onze agenten zelf overlaten wie ze wel of niet aanhouden. Daar zijn ze immers voor getraind, in tegenstelling tot de betweters bij DENK.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten