Razendsnelle Verstappen eindigt op tweede plek na bloedstollende race in Japan

Geen categorieokt 09 2016, 9:00
Het was een geweldige race vanochtend in Japan, waarbij Max in de slotfase een gevecht leverde met Lewis Hamilton maar uiteindelijk de wereldkampioen tóch achter zich kon houden.
De pijlsnelle Nederlandse topcoureur Max Verstappen heeft goede zaken gedaan op het circuit van Suzuka in Japan vanochtend, en wist voor de zesde keer dit seizoen een podiumplek te pakken. Verstappen eindigde op de tweede plek, na Nico Rosberg die vrijwel de gehele race aan de leiding ging. Achter Verstappen zat Hamilton. Hamilton begon weliswaar op pole position, maar maakte een dramatische start door en moest gedurende de race steeds meer terrein prijsgeven.
Het werd pas echt spannend in de slotrondes, toen Verstappen na zijn laatste pitstop als eerste Vettel afschudde, en daarna het gevecht aanging met Hamilton. In de slotrondes probeerde de Britse coureur telkens om Max in te halen, maar de Nederlandse snelheidsduivel wist de wereldkampioen achter zich te houden ondanks het feit dat zijn Red Bull-bolide daar allicht niet helemaal voor geoptimaliseerd was.
[caption id="attachment_149079" align="aligncenter" width="1000"]Verstappen scheurt hard door de bocht tijdens de <a href=Grand Prix van Japan. © REUTERS/Toru Hanai" width="1000" height="698" /> Verstappen scheurt hard door de bocht tijdens de Grand Prix van Japan. © REUTERS/Toru Hanai[/caption]
Verstappen weet door zijn geweldige optreden zijn rang in het algemeen klassement in ieder geval flink te verdedigen en klimt naar de vijfde plek, daarmee Sebastian Vettel evenarend. Ook Kimi Raikkonen - die nu op de vierde plek staat daar - weet zich gewaarschuwd. Max komt eraan.
In dit raceseizoen zitten nog vier races, waarvan de eerstvolgende over twee weken in het Amerikaanse Texas gereden gaat worden. Kan Max daar doorstoten tot in de hogere regionen van het algemeen klassement? Laten we het hopen. Met zijn tweede plek ziet het er momenteel in ieder geval bijzonder zonnig uit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten