Schaamteloze salonsocialist Marcel van Dam zoekt vrijwilligers om zijn landgoed op te knappen

Geen categorieokt 20 2016, 9:00
Deze socialist is de schaamte voorbij.
Als er één wandelend voorbeeld is van het begrip "salonsocialist" dan is het Marcel van Dam wel. De inmiddels voormalige PvdA'er en VARA-voorman vergaarde een groot vermogen terwijl hij nooit één baan in de private sector heeft gehad. Elke gulden en euro die Marcel van Dam ooit heeft verdiend, was afkomstig van Nederlandse belastingbetalers. Je zou zeggen dat in zo'n geval nederigheid en dankbaarheid op zijn plaats is, maar daar heeft Van Dam absoluut geen boodschap aan. Het is namelijk nooit genoeg voor de bejaarde ex-PvdA'er.
Marcel van Dam is bij het grote publiek vooral berucht om zijn uitspraak jegens Pim Fortuyn dat deze een "buitengewoon minderwaardig mens" zou zijn – iets waar Van Dam nooit zijn excuses voor heeft aangeboden. Wat minder mensen weten, is dat de zelfbenoemde socialist een heuse kasteelheer is. Van Dam woonde op Landgoed De Steigerberg in Hulshorst. Kennelijk voldeed dat niet meer aan de eisen van meneer, want inmiddels is hij verhuisd naar Landgoed Morren in Oosterwolde:
https://twitter.com/saskiadvies/status/788806595362906116
Alsof het al niet schandalig genoeg is dat Van Dam zoveel belastinggeld heeft gegraaid dat hij op een heus landgoed kan wonen, heeft hij het ook nog eens in zijn hoofd gehaald dat hij éxtra hulp verdient. Van Dam is namelijk op zoek naar vrijwilligers om de tuin van zijn landgoed op te knappen en te onderhouden. Er wordt zelfs een werkgroep opgericht, geïnteresseerden mogen zich binnenkort melden op het landgoed. Het is werkelijk van de zotten:

"Hoewel Van Dam en de stichting mensen zoeken ‘met een hart voor groen’ en die ‘de handen uit de mouwen willen steken’, is voorkennis of ervaring niet vereist. „Iedereen die een zaag of een schoffel kan vasthouden is welkom. Het is de bedoeling om een leuke werkgroep te vormen, die samen goed bezig is.”

Je gelooft het niet. Deze man heeft decennialang zijn eigen bankrekening gespekt met het geld van belastingbetalers, en woont daarvan nu op een luxe landgoed. Alsof dat nog niet genoeg is, wil hij nu dat mensen hem op vrijwillige basis een handje komen helpen. Ieder normaal mens knapt zelf zijn tuin op, of huurt desnoods een hoveniersbedrijf in. Maar wie vraagt er nou weer vrijwilligers om de boel te onderhouden? Zoiets kan alleen Marcel van Dam bedenken. Wat een schaamteloze salonsocialist is het toch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten