Schande: Zwarte Piet niet meer welkom in 39 Arnhemse scholen

Geen categorieokt 20 2016, 19:00
Nederland is knettergek aan het worden.
Arnhemse basisscholen die onder de koepel Basisfluvius vallen mogen vanaf het jaar 2018 helemaal geen Zwarte Pieten meer te gast hebben. Volgens het bestuur van Basisfluvius (wat een ontzettende baggernaam, trouwens) is Piet namelijk racistisch. En dat moeten we onze lieve kindjes natuurlijk niet aan willen doen.

Niet alleen de blackface moet verdwijnen: ook het kroeshaar, dikke rode lippen, gouden oorringen en zelfs de knecht-meester verhouding met de goedheiligman gaan er aan. Tevens is het niet langer de bedoeling dat Piet een domme acrobaat is maar gewoon gelijkwaardig aan alle mensen wordt.

Met andere woorden, Zwarte Piet moet gewoon 'Piet' worden.
Het gevolg is niet alleen dat leerlingen van 39 basisscholen geen Zwarte Piet meer zullen zien, maar ook dat er nogal wat scholen zijn die een andere Sint- en Pietorganisatie moeten inhuren. Volgens het dagblad De Gelderlander geldt dit bijvoorbeeld voor basisschool De Boomhut. De organisatie waar die school op dit moment mee samenwerkt weigert Zwarte Piet bij het vuilnis te zetten. Vanaf 2018 kan die school daardoor niet meer met dat Piet-verhuurbedrijf samenwerken.
Wellicht dat ik er tegenwoordig alleen in sta, maar ik word hier echt kotsmisselijk van. Het hele Sinterklaasfeest wordt op deze manier verpest. Er is echt niets leuks meer aan. En dat komt allemaal door politiekcorrecte, linkse racismeroepers.
Bah, bah, en nog eens bah. Wat is Nederland toch een waardeloos land aan het worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten